• XerxesDZB heeft ook afgelopen zaterdag weer kostbare punten laten liggen. Voor de 2e week op rij werd er gelijkgespeeld. Thuis tegen het Zeeuwse Terneuzense Boys kwamen de zebra's niet verder dan een 2-2 gelijkspel. 

  XerxesDZB begon sterk aan de wedstrijd en kwam al na 4 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Een uitstekende actie vanaf de zijkant van Orlano Stewart zorgde er voor dat Issam El-Hank de 1-0 kon binnen tikken. XerxesDZB verzuimde daarna om via goed veldspel de 2-0 te maken. In een periode waarin Terneuzense Boys 10 minuten sterker was kwamen zij op een 1-1 uit een hoekschop.

  XerxesDZB herpakte zich weer en ging weer via snel veldspel op zoek naar de 2e goal. Deze kwam er ook vrij snel na de gelijkmaker. Op aangeven van Eugunio Leerdam schoot Issam El-Hank schitteren zijn 2e van de wedstrijd binnen. Een geweldig schot belandde onderkant kant achter de doelman in de verre hoek. Daarna kregen XerxesDZB nog flink aantal kansen, maar de doelman en de paal stonden in de weg.

  In de 2e helft ging XerxesDZB verder met aanvallen. Al snel in de 2e helft kopte Lars Brinkman van dichtbij niet binnen en maakte XerxesDZB het zichzelf steeds lastiger. Een euwenoude voetbalwet treedt dan in werking. Als je zelf het beslissende doelpunt niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel. Terneuzense Boys kwam knullig op 2-2. Na die 2-2 ging XerxesDZB vol op de aanval spelen en dat leidde tot nog een aantal mogelijkheden. De grootste kans was voor Lars Brinkman, maar zijn schot 1 op 1 op de keeper belandde naast het doel.

  Zo voelt het gelijke spel als een verlies voor de Rotterdammers dat met een overwinning de koppositie weer had over kunnen nemen. XerxesDZB heeft nu 12 punten uit 6 duels. Komende zaterdag krijgen we v.v. Brielle op bezoek op sportpark Faas Wilkes. De aftrap is om 14:30 uur.

  3e helft

  De 3e helft was weer gezellg in het clubhuis van XerxesDZB met huis DJ Harry. De Man of the Match werd verkozen door de oude wijze mannen en deze ging dit keer naar de doelpunten van vandaag Issam El-Hank.

  Foto's

  De fotograaf van Terneuzense Boys Harry Brouns maakte een mooie fotoreportage van de wedstrijd. Bekijk de foto's hier!

  Uitslagen en stand