• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag in de 94e minuut verloren van koploper SV Poortugaal. Het werd 1-2 SV Poortugaal op Sportpark Faas Wilkes.

  XerxesDZB begon goed aan het duel en kreeg een grote kans via Bruce van Kesteren. Hij stuitte op de doelman van Poortugaal. 30 seconden later lag de bal op de stip in het doelgebied van XerxesDZB. Kai Fens tikte de aanvaller van Poortugaal omver, waardoor scheidsrechter Roelof Luinge niks anders kon doen dan de bal op de stip leggen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten achter doelman Ferry Hagendijk. In de 1e helft ging het verder gelijk op. XerxesDZB en Poortugaal slaagde er beide niet meer in om te scoren.

  In de 2e helft ging het spel redelijk op en neer en deden beide ploegen niet veel onder aan elkaar. Jim Havenaar kreeg na een uur spelen een enorme kopkans. De aanvaller kopte een bal van dichtbij net over de lat. 6 minuten voor tijd kwam dan alsnog de gelijkmaker. Marvin Strik maakte na 3 maanden zijn rentree bij XerxesDZB en krijg de bal aan de rand van de 16 voor zijn voeten en schoot de bal met een volley in de verre hoek binnen. 

  Vlak voor tijd leek XerxesDZB nog op zoek te gaan naar de overwinning, maar uit een counter maakte SV Poortugal in de 94e minuut alsnog de 1-2. Een zure nederlaag voor XerxesDZB.

  Volgende week gaat de ploeg van Tom Rietberg op bezoek bij VV Brielle. De aftrap in Brielle is om 14:30 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Leon van den Berg, Kai Fens, Desley Hoogendijk, Jordan Kroon, Robin Hofman, Burak Dogan, Eugunio Leerdam, Jim Havenaar, Bruce van Kesteren en Denzel Medar.

  Invallers: Marvin Strik en Myron Bostdorp

  Uitslagen en Stand