• XerxesDZB heeft de 4e ronde van de KNVB Beker verloren van RVVH na strafschoppen. Het was een spannende wedstrijd dat na 90 minuten eindigde in 1-1 op sportpark Faas Wilkes.

    XerxesDZB kwam in de 1e helft op een 1-0 voorsprong door een prachtige kopbal van spits Harold Vrolijk. Het spel ging op en neer in een hoog tempo. De scheidsrechter was erg aanwezig met veel bijzondere beslissingen. In de 48e minuut kreeg XerxesDZB een vrije trap tegen in het zestienmeter na een misverstand bij doelman Ferry Hagendijk. RVVH nam twee keer de vrije trap en twee keer moest deze worden overgenomen. Een zeer bijzondere beslissing. Drie keer was scheepsrecht, want de derde vrije trap verdween in het doel van XerxesDZB. Zo gingen beide ploegen flink verbrauwereerd naar de kleedkamers.

    In de 2e helft werd het tempo volgehouden en ging het op en neer. Net na rust kreeg XerxesDZB een enorme kans via Myron Bostdorp, maar deze verdween hard achter het doel. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werd RVVH sterker, maar de grootste kans kreeg XerxesDZB 2 minuten voor tijd. Een snelle counter van Myron Bostdorp werd knap gered door de doelman van RVVH, waardoor de eindstand 1-1 was.

    Direct werden er strafschoppen genomen. Helaas wist XerxesDZB 1 keer niet te scoren en RVVH maakte ze alle 5, waardoor de Riddekerkers in een enerverend duel aan het langste eind trok. 

    Komende zaterdag is XerxesDZB vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 24 februari uit bij Zuidland.