•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB verliest Rotterdamse derby bij SC Feyenoord

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag de Rotterdamse derby bij SC Feyenoord met 4-2 verloren. De ploeg van Marco Jalink ziet zo de concurrenten voor degradatie verder uitlopen.

  XerxesDZB begon met een debutant in de basis. Quinton Cheuk-A-Lam mocht in de aanval beginnen naast Robin Driesse. De eerste 20 minuten ging het redelijk gelijk op. Op een drasserig veld kreeg XerxesDZB de 1e grote kans via Bruce van Kesteren, waarbij de doelman van Feyenoord in de weg lag. SC Feyenoord werd een aantal keer gevaarlijk, maar tot grote kansen leidde het niet.

  Na 22 minuten moest doelman Roy Spierings met een lies blessure naar de kant. De doelman kwam vervelend in botsing met een aanvaller van Feyenoord. Zo maakte doelman Jesse van Sonsbeek zijn debuut in het eerste van XerxesDZB. Helaas kon Jesse na 3 minuten de bal al uit het doel halen. Van dichtbij maakte de aanvaller van SC Feyenoord de 1-0 en liet Jesse van Sonsbeek kansloos.

  Na de 1-0 ging het snel en zakte het bij XerxesDZB in elkaar. Binnen 19 minuten maakte SC Feyenoord nog 3 doelpunten en stond er een ruststand van 4-0 op het scorebord. 

  In de rust greep trainer Marco Jalink in en bracht Eugunio Leerdam in het veld voor Leonardo de Pina. XerxesDZB kwam goed uit de kleedkamer en in de 48e minuut maakte Bruce van Kesteren de 4-1. 8 minuten later kreeg XerxesDZB nog hoop, doordat Moreno Marengo de 4-2 binnen schoot.  XerxesDZB kwam nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer.

  Door de nederlaag blijft XerxesDZB op de 16e plaats in de Hoofdklasse A. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Om 14:45 uur ontvangt XerxesDZB op Sportpark Faas Wilkes FC Jong Den Bosch.

  Aanstaande dinsdag speelt XerxesDZB in de 2e ronde van de KNVB Beker om 20:00 uur thuis tegen RVVH.

  Opstelling XerxesDZB: Roy Spierings (22 min Jesse van Sonsbeek), Wembley Paulino Reyes, Mike Navajas Sanchez, Romi Mulder, Jordan Kroon, Moreno Marengo, Leonardo de Pina (45e min Eugunio Leerdam) Jan Tuitel (c), Quitnon Cheuk-A-Lam (66e min William Darjij, Bruce van Kesteren en Robin Driesse.

  SC Feyenoord - XerxesDZB: 4-2 (4-0)

  1-0 25e min. Feyenoord 
  2-0 28e min. Feyenoord 
  3-0 37e min. Feyenoord 
  4-0 44e min. Feyenoord 
  4-1 48e min. Bruce van Kesteren 
  4-2 56e min. Moreno Marengo