•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB verliest wederom onnodig in de Hoofdklasse A

 • XerxesDZB verliest voor de 5e keer op rij in de Hoofdklasse A. Dit keer was VV Smitshoek in een slechte wedstrijd de winnaar. Het werd op Sportpark Faas Wilkes onnodig 1-2.

  Trainer Marco Jalink voerde een aantal wijzigingen in de ploeg aan en kon niet beschikken over een aantal vaste krachten. Zo maakte Romi Mulder zijn debuut in de basis van XerxesDZB en zat JO19-1 speler Orlano Stewart wederom op de bank.

  XerxesDZB creerde de eerste helft 3 grote kansen. Bruce van Kesteren had het geluk niet aan zijn zijde. De paal de lat zaten XerxesDZB steeds in de weg. VV Smitshoek speelde ook slordig en creerde geen 1 kans in de 1e helft.

  In de 2e helft werd VV Smitshoek iets sterker en kwam het met veel geluk op 0-1. Een schot van buiten de 16 werd aangeraakt door een verdediger van XerxesDZB en viel in het doel. Een flinke teleurstelling voor de ploeg van trainer Marco Jalink. 

  Na de 0-1 wisselde trainer Marco Jalink en bracht hij aanvaller Denzel Medar in het veld. De technische aanvaller was gelijk belangrijk, want 15 minuten voor tijd scoorde Denzel Medar de gelijkmaker uit een goede hoekschop van Moreno Marengo. 

  4 minuten later keken de zebra's alweer tegen een achterstand aan. Na slecht opletten bij een vrije trap kon de aanvaller van VV Smitshoek doorlopen en schoot hij de bal half tegen Leonardo de Pina aan en rolde de bal langs doelman Roy Spierings in het doel.

  XerxesDZB kon geen vuist meer maken en lijdt het de 5e nederlaag op rij in de Hoofdklasse A. Wederom was deze nederlaag onnodig, maar wel een feit. De ploeg van Marco Jalink ziet een gat onstaan met de middenmoot. 

  Volgende week speelt XerxesDZB om 14:45 uur thuis tegen LVV Football Factory in de 2e ronde van de KNVB Beker. 

  Opstelling XerxesDZB: Roy Spierings, Wembley Paulino Reyes, Mike Navajas Sanchez, Romi Mulder, Raoul Gangadin, Mo Ajarai (60e min Jan Tuitel), Moreno Marengo, Bruce van Kesteren, Robin Driesse, Jordan Kroon (60e min Denzel Medar)  en Leonardo de Pina (80e min Orlano Stewart).