• XerxesDZB heeft de overwinning op SV Heinenoord een goed vervolg gegeven. In Voorburg won de ploeg van trainer Tom Rietberg met 0-2 van Forum Sport en meldt zich in de subtop in de 1e Klasse B.

  In de 1e helft had XerxesDZB het betere van het spel, maar verzuimde om de 0-1 te maken. Eugunio Leerdam had de grootste kansen, maar de doelman redde 2 keer goed. In de 37e minuut zag de scheidsrechter een handsbal in het 16-meter gebied en legde de bal op de stip voor Forum Sport. Doelman Ferry Hagendijk ontpopte zich als held en pakte de strafschop, waardoor de stand 0-0 bleef.

  In de 2e helft kwam XerxesDZB na 54 minuten spelen op 0-1. Aanvoerder Kai Fens kwam 1 op 1 met de doelman te staan en faalde niet en scoorde de 0-1. Na ruim een uur spelen kwamen de Zebra's op 0-2 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Een prachtig uigespeelde counter via Myron Bostdorp leverde de 0-2 op via de schoen van Denzel Medar. Na de 0-2 is XerxesDZB niet meer in de problemen gekomen en wint het voor de 2e keer op rij in de competitie.

  Aanstaande zaterdag komt VV Brielle op bezoek op Sportpark Faas Wilkes. De aftrap is om 14:30 uur. Na afloop zorgen Oud-XerxesDZB'er Rowan Zechiel en Rhoandy Fabies als DJ Vaiks L & Rowses voor een gezellige 3e helft in het clubhuis.

  Dinsdag speelt XerxesDZB een oefenwedstrijd. Om 20:00 uur zal er worden afgetrapt in Vlaardingen tegen CWO.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Jordan Kroon, Leon van den Berg, Kai Fens (a), Leonardo de Pina, Rens Herweijer, Robin Hofman, Denzel Medar (85e minuut Desley Hoogendijk), Bruce van Kesteren (65e minuut Jim Havenaar), Marvin Strik (39e minuut Myron Bostdorp) en Eugunio Leerdam

  Foto's: Hethaagseamateurvoetbal.nl en Micha Lammers