• Vandaag stond het topduel tussen de nummer 1 Die-Hage en de nr. 2 achtervolgers XerxesDZB (3 punten achterstand) op het programma. Ook was het de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Helaas door allerlei omstandigheden hadden we maar 2 keer kunnen trainen en konden we 1 oefenwedstrijd spelen.

Deze oefenwedstrijd was helaas ook geen succes want bij de dames van IFC werd met 7-1 verloren en stonden de neuzen nog niet dezelfde kant op. In de week daarna konden we zoals gezegd 2 keer trainen en dat ging gelukkig al een stuk beter.
    De wedstrijd van vandaag mochten we zeker niet verliezen want bij verlies zou Die-Hage een gat slaan van 6 punten en met de wetenschap dat deze dames voor de winterstop aan ons de enige 2 verliespunten waren kwijtgeraakt zou de schade waarschijnlijk onherstelbaar zijn geweest. De wedstrijd stond pas om 16.45 uur op het programma waardoor we wel op het hoofdveld konden spelen en dat was het kleine extra zetje wat onze dames nodig hadden om te gaan proberen om deze goede ploeg van de punten te beroven.

In de eerste helft waren wij de betere ploeg en hadden wij, als het vizier van ons wat scherper had gestaan zeker een keer moeten scoren want we kregen vanuit de corners die door Roos getrapt werden 2 hele goede kansen en met een beetje geluk hadden we zomaar op voorsprong kunnen staan maar helaas was het ons niet gegund. Ook werden onze spitsen een aantal keer in stelling gebracht maar die werden door de uitstekende verdedigers van Die-Hage goed aan banden gelegd. Na de rust was het spelbeeld iets anders want de dames van Die-Hage wilden laten zien dat ze niet voor niets boven aan de ranglijst staan en probeerde het onze verdediging lastig te maken maar ook onze dames stonden vandaag hun mannetje en met een uitblinkende keepster Dominique was het voor Die-Hage ook geen doorkomen aan.

Het laatste kwartier probeerde onze dames toch nog door de barricade van Die-Hage te breken maar ook nu gingen er weer een aantal kansen verloren waaronder de kans van onze Brit. Brit Slalomde door de verdediging maar kwam net niet uit met haar stappen om de bal tussen de palen te kunnen schieten waardoor de wedstrijd eindigde met de stand waar het mee begon 0-0. Met de inzet die onze dames vandaag met zo’n weinig training in de benen op konden brengen gaan we met het volste vertrouwen de 2e helft van de competitie tegemoet.