• XerxesDZB Vr 1 verliest finale promotie na penalty's van IJsselmeervogels, Zaterdag herkansing!

 • Afgelopen zaterdag speelde XerxesDZB Vrouwen 1 de finale voor promotie naar de 1e Klasse tegen Ijsselmeervogels Vrouwen 1 op neutraal terrein. Eindstand na 120 minuten was 2-2. Ijsselmeervogels was de gelukkige na strafschoppen en promoveert naar de 1e Klasse. XerxesDZB krijgt komende zaterdag nog een herkansing in een drieluik tegen ARC en Putten.

  XerxesDZB kwam op achterstand tegen Ijsselmeervogels, maar dit werd omgekeerd door twee doelpunten van Rosalie Hoogerwerf. Ijsselmeervogels kwam weer terug op 2-2, waardoor er werd verlengd met 30 minuten. Hier werd niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd op strafschoppen beslist werd. 

  In totaal werden er 7 strafschoppen genomen door XerxesDZB. 3 mistte hun strafschop. Doelvrouw Daphne Prins pakte ook knap 3 strafschoppen, maar dit was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning.

  Volgende week is er nog een herkansing voor de vrouwen. De beste twee ploegen uit het drieluik XerxesDZB, SCD Putten en ARC Vrouwen 1 promoveert alsnog naar de 1e Klasse.

  De wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein bij Sporting'70 op sportpark Voordorp in Utrecht. De vrouwen spelen twee keer 45 minuten. Om 15:00 uur tegen de winnaar van SCD Putten - ARC en om 16:00 uur tegen de verliezer van SCD Putten - ARC.

  De kans dat de vrouwen promoveren is nog steeds erg groot. Wij hebben er alle vertrouwen in! 

  Bekijk hier de foto's van Angela Kenter!

  De foto's van fotograaf Paula Ter Hoeve zijn hieronder te downloaden:

  Deel 1 

  Deel 2

  Deel 3