• Op 30-11-2019 om 13.13 uur gaan wij de strijd aan met Zwaluwen VR1 op hun thuisterrein. Wat een strijd is het geweest.

  Xerxes maakte een moeizame start de eerste helft, waarbij zwaluwen in balbezit en duels de betere partij was. Vanuit de achterste flanken met Denise (links) en Cheryl (recht) werd er samen met de centrale verdediger Claudia goed opgebouwd. Maar door de felheid van Zwaluwen werd het spel van Xerxes moeilijk gemaakt en stond er veel druk op de verdediging. Het centrale duo Sam en Claudia hebben het de dames van Zwaluwen zeker niet makkelijk gemaakt, maar er was veel dreiging op de helft van Xerxes. Sam kon er vaak goed tussenkomen een sterk obstakel waar de aanvallers van Zwaluwen moeite mee hadden. Vanuit een corner valt de eerste treffer erg ongelukkig in het goal van Xerxes, door van richting te veranderen door een speler van Xerxes. Zwaluwen leidt met de voorsprong met 0-1. Helaas heeft Xerxes in de eerste helft geen echte dreiging kunnen brengen voor het goal van Zwaluwen. Savenna kon de ballen voorin goed vasthouden in de spitspositie maar de verdediging van Zwaluwen maakte het haar erg moeilijk om te kunnen passeren. Zwaluwen kreeg ruimte om te voetballen, waardoor er door een middenvelder een prachtige bal naar de hoek van het goal van Xerxes kwam. Door een fantastische redding van Shirley is de 0-2 niet gevallen. 

  Met een 0-1 achterstand was het rust en konden de meiden wel wat aanmoedigende woorden gebruiken. Boodschap was duidelijk. Korter erop en knokken voor elkaar. De tweede helft stond er een gedreven Xerxes op het veld. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Xerxes won de duels, waardoor wij veel ballen hebben veroverd op het middenveld. Niki heeft vanuit het middenveld zowel verdedigend als aanvallend prachtig spel neergezet. Een echte uitblinker was de linkshalf Gwen. Zij heeft vele ballen veroverd en straalde echte strijdlust ook. Sandra heeft als aanvallende middenvelder ook veel druk naar voren gegeven waardoor Zwaluwen uit hun spel werden gehaald. Door het strijdlustige voetbal van Xerxes konden onze snelle spitsen Sandy en Jennifer B  vaak weggestuurd worden met steekballen. Vanuit het midden werd Sandy op rechts diep gestuurd. De opstomende Sandra en Chayenne meldde zich binnen de zestienmeter. Door een prachtige voorzet wist Sandra de welverdiende 1-1 te scoren. Dit gaf Xerxes het zetje wat ze nodig hadden. Samen door strijden voor datgeen waar wij voor kwamen. Met niets minder dan 3 punten zouden wij het veld verlaten.

  Zwaluwen gaf zeker nog de nodige druk. Het antwoord hierop vanuit Xerxes was prachtig om te zien. Eén team, één taak. Posities werden overgenomen van elkaar en er stond een verenigd Xerxes. Door het voorwaartse spel van Xerxes werd het de verdediging van Zwaluwen zeker niet makkelijk gemaakt. De inzet werd eindelijk geloond. Na een verovering op het middenveld kon Gwen opkomen en een prachtige dieptepass geven over links. Sandy zet de turbo in om voor de verdediging van Zwaluwen uit op te stomen. In de verre hoek legt Sandy de bal in het net om de voorsprong binnen te halen. Goal!! 1-2 is de stand!

  Tot de laatste minuut was het een strijd en wilde de Zwaluwen deze achterstand gelijk trekken. De spits van Zwaluwen was snel en behendig maar Suus maakte het haar zeker niet makkelijk. In de laatste minuten van het spel kwamen zowel Zwaluwen als Xerxes nog een paar keer dreigend op het goal af. Kansen over en weer. Sandra die vanuit de buitenkant een indraaiende bal net voorbij het goal schiet. De heerlijke voorzetten van Jennifer B vanuit rechts, waar Zwaluwen net eerder zijn voeten tegen kreeg. Zwaluwen die doorbreekt met een speler en door een razendsnelle Claudia en topkeeper Shirley weerhouden wordt om te kunnen scoren.

  Tot in de laatste minuut was het tempo hoog, maar klonk dan eindelijk het eind signaal. Yesss de 3 punten zijn binnen

  Opstelling: Samira, Savenna, Jennifer B, Sandy, Gwen, Suus, Cheryl, Niki, Sandra, Denise, Jennifer S, Cheyenne, Claudia en Shirley.