• XerxesDZB VR 2 wint thuis met grote cijfers van Kethel Spaland VR 1

 • De laatste wedstrijd voor de winterstop mocht XerxesDZB Vrouwen 2 op het thuisterrein aangaan met Kethel Spaland VR1. De sfeer was goed en na de overwinning van vorige week waren de meiden ook vastberaden om vandaag 3 punten binnen te halen.

  XerxesDZB begon de wedstrijd sterk. Er werd veel druk op de bal gezet, posities werden overgenomen. Via Claudia werd er goed opgebouwd met de backs Cheryl en Suus. Hierdoor was er ruimte voor Celeste en Chayenne (halfspelers) om meters te maken op de
  flanken. In de eerste minuten van de wedstrijd werden er al wat schoten op het doel gelost door de vrouwen van XerxesDZB. Chayenne had een prachtige kans randje zestien meter, maar ging de bal helaas langs het doel heen. Vanuit de linkerkant slaagde Denise erin om veel op te komen en druk te zetten op de verdediging van Kethel waarbij Savenna net niet bij de bal kon om deze kansen te benutten.

  Helaas zakte het voorwaartse spel van XerxesDZB na kwartier speeltijd een beetje in. De dames van Kethel waren fysiek sterk in hun duels en liet XerxesDZB zich steeds meer terugdringen. De bal werd op het middenveld overwonnen door Kethel. Doordat de verdediging van XerxesDZB op 1 lijn stond kon er een speler van vanuit links weggestuurd worden met een crossbal voor de
  verdediging van XerxesDZB uit. Hierdoor kwam Shirley 1 op 1 te staan met de speler en werd de in de hoek binnen geschoten. XerxesDZB kwam onnodig 0-1 achter te staan.

  Dit heeft de dames van XerxesDZB goed wakker geschud. Er werd weer gevochten in het veld. Meer druk naar voren en feller de duels aangaan. Niki en Sandra konden elkaar steeds beter vinden op het middenveld en passeerde vaak een vrouwtje waardoor er weer meer ruimte was om op te komen via de halfspelers. Het opbouwend voetbal vanuit de verdediging van XerxesDZB geeft Celeste de ruimte om Sandy op de flank diep te sturen. Die stoomt door tot de achterlijn. Door goed gekeken te hebben spotte ze Jennifer B voor het doel. Sandy geeft de bal op maat strak voor het doel, waardoor Jennifer B de bal er netjes in kon tikken. Yesss 1-1. En nu door!

  In deze fase van de wedstrijd heeft XerxesDZB weer de bovenhand genomen door aanvallend voetbal te spelen met veel druk op de bal. Veel duels worden er gewonnen doordat Gwen er goed tussen zit en veel aanvallen van de Kethel daar eindigde. Sandra werkt hard en loopt veel door om diepte ballen die helaas door het gladde veld net onbereikbaar waren. Niki kan de uittrap van Kethel goed beheerst opvangen en doorspelen op Sandra die altijd op scherp staat. Sandra steekt de bal op Jennifer B die randje zestien meter de bal mooi in de verre hoek in het netje schiet. 2-1 in binnen!

  XerxesDZB heeft de smaak te pakken want niet kort daarop kan Niki vanuit een ingooi de achterlijn van Kethel bereiken. Door een mooie manoeuvre langs de achterlijn passeert zij de tegenstander en geeft de bal strak voor het goal. Cheyenne benutte deze kans en scoorde de 3-1! In de volgende actie kan Sandra vanuit het midden Sandy met een steekbal wegsturen die de keeper met een beheerst schot weet te passeren. Met deze 4-1 stand gaat XerxesDZB tevreden de rust in maar heeft zeker nog strijdlust om deze voorsprong nog mooier te willen maken.

  Tweede helft stond er een gedreven XerxesDZB op het veld. Hoewel de fysiek sterke vrouwen van Kethel het de dames zeker niet makkelijk maakte kon XerxesDZB veel balbezit houden. Er  werden veel duels aangegaan en gewonnen. Vanuit de centrale verdediging van XerxesDZB kon Jennifer S veel ballen onderscheppen om de bal weg te houden bij het doel van Shirley. Vanaf de rechterkant konden Ilysha (back) en Marian (half) goed combineren met Claudia om vervolgens Jennifer B vaak de diepte in te sturen. Ook Denise (Half) was goed aanspeelbaar en stuurde Sandy vaak diep. Vanuit deze situatie kon Sandy op een bal vanuit
  de Denise de 5-1 erin prikken!!

  Shirley kon vanuit achter iedereen goed aansturen waardoor er ook vaak een bal op haar teruggelegd kon worden om vervolgens weer vanuit Claudia opgebouwd kon worden. Cheryl deed actief mee als back speler door regelmatig op te komen en zich aan te bieden. XerxesDZB laat goed combinatievoetbal zien en zijn de aanvaller gretig voor meer. Dat toont in de inzet.

  Sandra kan vaak doorbreken bij diepte pasen. Helaas was het veld erg glad waardoor veel ballen net te hard. Maar de inzet was er! Dit was nog niet voldoende voor XerxesDZB. Na een combinatie van Jennifer B naar Sandra en die verder speelt op Niki, was Niki degene die de bal in het net kreeg. De 6-1 is een feit. Niki was op dreef. Door een snelle en verre inworp van Sandy had Niki een sprint ingezet om aangespeeld te worden. Buiten de zestien meter schiet Niki een prachtig bal richting de hoek van het doel. Wat een pareltje zeg! 7-1! Inmiddels waren alle spelers al koud en natgeregend. Dat weerhield ons niet om tot de laatste minuut alles te geven. Bij het doel wist Sandra nog de bal nog onder de hand van de keeper in het goal van Kethel te tikken. Maar helaas werd haar dit doelpunt niet gegund en was het afgekeurd.

  Het eindsignaal was daar en de winst is weer binnen. Met een uitslag van 7-1 zijn de dames en trainers van XerxesDZB VR2 erg tevreden.