• XerxesDZB VR 1 (za) knokt zich knap naar de periodetitel!

 • Zoals de koptekst al doet vermoeden hebben onze dames zich letterlijk  naar de nacompetitie geknokt. De vrouwen speelde met 2-2 gelijk thuis tegen Hazerswoudse Boys VR 1.

  In het weekend van 18 mei moesten onze dames tegen het altijd lastige Scheveningen, deze dames hadden ons in onze thuiswedstrijd nog op een gelijk spel gehouden dus waren wij vooraf niet gerust op de einduitslag. Bij winst op Scheveningen hielden onze dames uitzicht op de felbegeerde nacompetitie, want als sporter moet je altijd voor het hoogste willen gaan. En met deze nacompetitie zou het zomaar kunnen zijn dat we van de 4e klasse in het eerste jaar naar de 3e klasse in het 2e jaar naar de 2e klasse in het 3e jaar kunnen promoveren.

  Een belangrijke wedstrijd dus waar helaas de gemoederen zo hoog opliepen dat het even uit de hand dreigde te lopen,gelukkig werd iedereen tot bedaren gebracht en waren beide partijen het eens dat dit heel jammer was en niet had mogen gebeuren zeker omdat de band met scheveningen voorafgaand aan de wedstrijd en bij ons thuis als zeer sportief werden ervaren. Buiten het smetje om werd er verder een goede wedstrijd gespeeld en wist onze Michelle van Herk maar liefst 5 keer te scoren en Senna maakte het zestal vol met een 3-6 overwinning bleven onze meiden in de race voor de periodetitel. Maar helaas wist Die Hage ook te winnen bij Westlandia waardoor we gelijk bleven in de stand, maar waar Die Haghe een beter doelsaldo heeft van+7 .Dus kwam het aan op de laatste wedstrijd om te bepalen wie er de nacompetitie in mocht gaan.

  Vandaag was dus deze dag en moesten onze dames tegen de dames van Hazerwoudse Boys op proberen te boksen, een team waar we in de heen wedstrijd nog met 0-4 van hadden gewonnen, maar ook een team wat de laatste tijd regelmatig had gewonnen en daardoor nog moest strijden om degradatie te voorkomen. Dus het affiche van de wedstrijd was aan de ene kant de nacompetitie van ons en de degradatie van onze tegenstander Hazerwoudse Boys.Ook moet gezegd worden dat we maar liefst 9 speelsters misten en we met 12 meiden aan de wedstrijd begonnen.

  Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat wij totaal niet in de wedstrijd zaten en wij geen vuist konden maken tegen dit Hazerwoudse Boys die voor hun laatste strohalm aan het knokken was om in de 3e klasse te blijven want bij een gelijk spel of winst waren zij verzekerd van nog een jaar in de 3e klasse te mogen voetballen. Uiteindelijk kwamen zij dan ook op voorsprong, een onoplettendheid in onze defensie en de bal lag in het bekende netje en stonden wij met 0-1 achter, dit was tevens de ruststand. In de rust hebben we geprobeerd om de dames wakker te schudden maar dit was maar gedeeltelijk gelukt want ook in de 2e helft konden we geen vuist maken tegen deze stugge meiden.

  Gelukkig voor ons wist Roos Sol er 1-1 van te maken door de bal op de haar zo bekende manier vanaf de zestienmeter achter de keepster van de tegenstander te trappen. Daarna waren onze dames gelukkig wakker geschrokken en kregen we een paar 100% kansen maar de keepster van Hazerwoudse Boys was niet van plan om met ons mee te werken en de bal zomaar in haar doel te laten verdwijnen. Helaas uit een opbouw van achteruit door ons was er niet genoeg communicatie en kwam onze tegenstander in balbezit en na een aantal keren kappen en draaien wist zij de bal in de verre hoek en onhoudbaar voor onze keepster Dominique te schieten en was de nacompetitie weer uit zicht. Uiteindelijk was er gelukkig voor ons een fout van hun keepster nodig om de 2-2 op het scoreboard te krijgen. Een voorzet vanaf de rechterkant van Asusenna werd door haar verkeerd ingeschat en kwam de bal pardoes voor de voeten van Michelle die dit buitenkansje zich niet liet ontnemen en het gelijkspel op het scoreboard te zetten.

  Dit bleek achteraf net het doelpunt te zijn die wij nodig hadden want Die Haghe verloor van DWO waardoor wij op de 4e plaats kwamen en deze plek geeft ons het recht om deel te gaan nemen in de nacompetitie. Ondanks deze slechte wedstrijd van onze kant kunnen we het behalen van deze periodetitel wel een prestatie van jewelste noemen want onze dames spelen pas voor het eerste jaar in de 3e klasse en als je dan al mag gaan deelnemen aan de nacompetitie dan is dat een mega prestatie en kunne we nu al terugkijken op een fantastisch voetbaljaar.

  Dames wij gaan vol vertrouwen deze nacompetitie in en wie weet wat er aan het einde van de rit op ons staat te wachten.

  De trotse trainers.