• Vandaag moesten we afreizen naar het “sportpark Terbregge” waar de dames van Sparta hun wedstrijden spelen. In de voorbespreking hadden we onze dames op het hart gedrukt dat het geen gemakkelijke middag zou worden al gaf de stand op de ranglijst een ander beeld want de dames van Sparta hadden 2 punten uit 5 wedstrijden weten te bemachtigen.

Veel van de dames van Sparta zijn redelijk bekend bij zowel ons als trainers maar ook zeker bij onze dames en daarom wisten we dat ze zeker geen slecht elftal hebben.

De wedstrijd begon heel rommelig, mede doordat we 5 vaste basisspeelsters miste door allerlei oorzaken konden wij ook geen lijn in ons spel creëren. Door een fout op het middenveld kon een dame van Sparta vanaf de middenlijn opstomen naar ons doel, mede doordat ze heel snel was konden onze dames haar niet meer afstoppen en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Vaak als dit bij ons gebeurd dan komt er iets los bij onze dames en proberen we de wedstrijd te keren maar vandaag was dat anders.

De angst was van de gezichten af te lezen. Helaas kregen we nog een tegenslag te verwerken want onze laatste vrouw Rachel moest na een botsing geblesseerd het veld verlaten en kwam Michelle voor haar in het veld, dit ging wel gepaard met de nodige omzettingen. Helaas bleef het spelbeeld hetzelfde en konden we voor rust geen vuist maken. Hierdoor wist Sparta nog een doelpunt te maken om zo de ruststand van 2-0 op het scoreboard te zetten.

In de rust probeerde wij als begeleiding de dames op scherp te krijgen om in ieder geval er nog een wedstrijd van te maken. Na het fluitsignaal voor de 2e helft leek het of onze donderspeech gewerkt had want onze dames trokken direct ten strijde en al snel was de in de rust ingevallen Asusenna doeltreffend, een pass van Rosy kwam bij Asusenna terecht die zich mooi vrij speelde en met haar linkerbeen een geplaatst schot achter de keepster van Sparta schoot en zo was het 2-1. Helaas bleek het vandaag voor onze dames de bekende totally offday en konden we met alle goede bedoelingen geen vuist maken en wist Sparta er uiteindelijk 3-1 van te maken. Een vrije trap net over de middenlijn werd direct op het doel geschoten en de bal werd zo door de wind gedragen dat deze over onze keepster in het net vloog. Door dit verlies hebben we helaas de eerste plaats moeten laten aan Die-Hage en zijn we afgezakt naar de 3e plaats want ook de dames van Berkel zijn door hun winst over ons heen gegaan.

Laten we hopen dat dit een incident was want volgende week wacht er een uitwedstrijd tegen AGE en om niet achterop te raken in de strijd om de eerste periode zullen we ons van een andere kant moeten laten zien, we hopen dan ook dat we van deze wedstrijd geleerd hebben, want niet om de kwaliteiten van Sparta te kort te doen hebben we deze nederlaag volledig aan ons zelf te danken.