• Na vorige week een overtuigende overwinning neergezet te hebben moesten we vandaag tegen medekoploper Die-Hage. Op voorhand wisten we dat dit geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

  We weten dat je bij Die-Hage vaak op gras moet spelen dus ook hier moesten onze dames rekening mee houden want uiteindelijk spelen we tegenwoordig bijna alle wedstrijden op kunstgras en als je dan op gras moet gaan spelen vergt dit even een andere discipline. Vooraf hoorde we dat dit elftal vooral bestaat uit meiden die vorig jaar nog in de MO-19 speelde dus was het noodzaak om vanaf het begin er vol bovenop te zitten om ze geen ruimte te geven.

  In het eerste gedeelte van de wedstrijd deden we dat goed en hierdoor ontstonden er een aantal kansen waar we eigenlijk uit hadden moeten scoren maar helaas was ons vizier nog niet goed afgesteld. Toch werd het 0-1 doordat Michelle op een pass van Sam het strafschopgebied in liep en daar gevloerd werd. Michelle zou Michelle niet zijn als ze niet zelf achter de bal ging staan dus zo geschiedde dat ook en met prachtig ingeschoten bal was de 0-1 een feit. Hierna waren wij het even kwijt en ontstond er te veel ruimte tussen de linies en dat moet je niet doen tegen deze uitstekende ploeg.

  De meiden van Die-Hage wisten een goede aanval op te zetten en konden vanaf hun linkerkant een goede voorzet af leveren die schitterend werd ingekopt maar daar stond vandaag onze rots in de branding Dominique die deze inzet miraculeus uit het doel bokste. Hierna herpakte wij ons en voetbalde wij nog een aantal keer goed door hun verdediging maar tot niet meer dan een speldenprik kwam het de eerste helft niet meer.

  Na de rust was het speelbeeld iets anders dan in de eerste helft, de meiden van Die-Hage waren niet van plan om ons zomaar weg te laten gaan met de winst en zonder daar zelf schuld aan te hebben werden ze daarbij gedeeltelijk geholpen door zeer chaotisch leidende scheidsrechter die volgens mij niet wist dat hij een voetbalwedstrijd aan het fluiten was. Helaas werd het toch 1-1 nadat een goede aanval vanaf de rechterkant goed voor het doel gegeven werd en een aantal van onze dames niet meer konden voorkomen dat daar op de doellijn een speelster van Die-Hage vrij stond om de bal in te schieten.

  Hierna was het voor ons alleen maar overleven en kreeg 1 van onze speelster een rode kaart, waar volgens ons geen enkele reden toe was maar helaas kan je niets doen tegen een onterechte beslissing van een scheidsrechter. Na deze kaart werd het pas echt overleven en dat deden onze dames dan ook met alles wat in hun macht lag, onze spitsen hielpen de verdediging maar moesten ook nog proberen aan te vallen wat heel veel van hun vergde.

  Met al deze inzet konden onze dames een aantal keer niet voorkomen dat de meiden van Die-Hage heel gevaarlijk voor het doel kwamen, maar daar was vandaag zoals eerder gezegd onze rots in de branding Dominique die de ene na de andere doelpoging van Die-Hage onschadelijk maakte. Ik wil niemand van onze ploeg te kort doen maar ik wil er toch 2 dames uithalen en die extra complimenteren met hun prestaties vandaag en dat zijn Sheila en Dominique.

  We staan nog steeds ongeslagen mede aan kop en met die wetenschap gaan we volgende week de dames van Floreant die uitkomen in de 2e klasse zondag bestrijden om weer een ronde verder te komen in de beker.

  De trainers.