• Nadat we 2 weken geleden de thuiswedstrijd tegen Westlandia terecht hadden gewonnen (3-0) door goals van Senna (pingel), Lea (pingel) en Maxine (mooi om spelen van de keepster) was er na een week zonder voetbal (omdat de dames van Jodan-Boys de wedstrijd tegen ons wilde uitstellen) vandaag weer een wedstrijd en wel tegen de dames van VELO.

  Onze dames kregen tijdens de wedstrijdbespreking hun nieuwe gesponsorde tenue uitgedeeld wat ons ter beschikking is gesteld door “Bonn & Mees” waarvoor onze dank en waardering.

  In de wedstrijdbespreking hadden we onze dames wel gewezen op onderschatting want qua stand op de ranglijst zou je denken dat dit niet de aller-moeilijkste wedstrijd zou gaan worden maar niets was minder waar. De dames van VELO hadden de laatste weken de weg naar boven gevonden dus waren we gewaarschuwd. Het leek de eerste 30 minuten of onze dames niet naar ons geluisterd hadden want in deze periode had VELO het betere van het spel maar toch wist Michelle er 1-0 van te maken.

  Met een mooie actie draaide Asusenna zich vrij van haar tegenstander en met een perfecte pass wist ze Michelle vrij voor de keeper te zetten, Michelle hield op haar beurt de rust en omspeelde de keepster van VELO en schoot de bal in het lege doel. Vanaf dat moment realiseerde onze dames dat we harder moesten knokken en zo ontstond er nog een doelpunt voor de rust. De goed spelende Lea speelde de bal op Michelle aan de rechterkant van het veld die de bal perfect inspeelde voor het doel langs op de inlopende Roos, en die liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot bij de 2e paal de bal hard in het dak van het doel hiermee hadden we de ruststand bereikt.

  Na de rust kwam er gelukkig een heel ander XerxesDZB uit de kleedkamer, onze dames gingen strijden voor elke meter en VELO kwam niet meer in hun spel. Dit leidde tot het 3e doelpunt van onze dames. Na balverlies wilde VELO uitverdedigen maar Rachel gaf niet op en heroverde de bal en bracht Michelle in stelling die op haar beurt haar 2e doelpunt van de middag aantekende. Hiermee werd de eindstand op 3-0 gezet en was de overwinning een feit.

  Mede doordat s’Gravenzande punten verspeelde bij de koploper Die-Hage staan we met een voorsprong van 6 punten stevig op de 2e plaats in onze competitie. Met volgende week nog een laatste wedstrijd tegen Jodan-Boys op het programma voor de winterstop hebben wij er alle vertrouwen in dat we de eerste helft van de competitie positief gaan afsluiten zeker als we de energie van de 2e helft van vandaag op de mat kunnen leggen.

  De trainers.