•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB Vrouwen 1 blijft winnen!

 • XerxesDZB vrouwen 1 stijgt weer een plekje van de 5e plek naar de 4e plek na een zwaar bevochten zege.

  Na afgelopen week vrij geweest te zijn was het deze week de beurt aan de vrouwen van Sparta om ons het hoofd te bieden. Deze vrouwen zijn ons niet onbekend omdat we aan het einde van het vorige seizoen al tegen deze dames hadden geoefend en ook spelen er een aantal dames in dit team die uit onze eigen kweekvijver zijn gekomen. De wedstrijd startte op deze koude zaterdagmiddag om 12.00 uur.

  Vooraf aan deze wedstrijd was er op de ranglijst 1 punt verschil in ons voordeel dus moest er zeker gewonnen worden om de aanval van de dames van Sparta af te slaan, want bij winst van hun zijde zouden ze over ons heen gaan op de ranglijst. Zoals verwacht was er veel strijd van beide kanten maar was er van goed voetbal geen spraken.

  Wel kregen wij verschillende kansen om de score te openen maar die stranden helaas voor ons niet in het doel van Sparta.Uiteindelijk was er de pass van Rachel van achteruit op Lea die op haar beurt Michelle wist te bereiken, Michelle omspeelde de keepster die in een uiterste poging de bal nog voor Michelle haar voeten weg wilde tikken Michelle wist echter met een sliding de bal in het inmiddels lege goal te schieten,de 0-1 was een feit.

  Sparta probeerde het wel om door onze verdediging te breken maar zonder resultaat, en ook de vele vrije trappen die werden uitgedeeld rond ons zestienmetergebied door de scheidsrechter werden professioneel onschadelijk gemaakt door onze uitstekend keepende Maxime.

  Uiteindelijk gingen we rusten met een zwaarbevochten 0-1 voorsprong.

  Ook na de rust kon Sparta geen vuist maken maar wist onze keepster Maxime een 100% kans van Sparta onschadelijk te maken door de bal op het nippertje over te tikken. Wij daarentegen probeerde onze voorsprong te vergroten, na een aantal pogingen die werden gestuit door de keepster van Sparta was het Roos die door een perfecte pass van Michelle in stelling werd gebracht en heel koelbloedig in de 88e minuut de 0-2 achter de keepster van Sparta schoot. De ontlading was groot en de bank ontplofte!!

  Meiden een heerlijke overwinning waarin het voetballend minder ging, we hebben geleerd dat als het voetballend minder gaat we met strijden ook veel kunnen bereiken.Top!!!

  Volgende week op bezoek bij die Die Haghe, staan 1 puntje boven ons op de 3e plek. Kop op meiden we weten waar jullie toe in staat zijn!! Op naar de 3e plek!!!

  De Trainers.