• XerxesDZB vrouwen 1 onderuit na penalty's in nacompetitie

 • XerxesDZB vrouwen 1 is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie te halen. De vrouwen gingen na een 1-1 eindstand uiteindelijk na strafschoppen onderuit tegen FC Driebergen.

  Net zoals afgelopen week werd deze wedstrijd ook weer op een heel ongebruikelijke dag gespeeld en wel op vrijdagavond. Onze dames hadden te kennen gegeven om op zaterdag te spelen wel heel erg moeilijk zou gaan worden omdat het festival "Boothstock" ook op deze dag gehouden werd en waar ons halve elftal kaartjes voor had gekocht.

  Uiteindelijk hadden we FC Driebergen bereid gevonden om deze wedstrijd op vrijdagavond te spelen ook omdat zij een groot toernooi hadden op deze zaterdag dus kwam het voor hun ook goed uit. Helaas voor ons waren er de nodige afmeldingen om uiteenlopende redenen de een moest werken de ander had al een weekend gepland en weer andere geschorst, maar toch wisten we 13 dames bij elkaar te krijgen en was Sandy van de MO-19 bereid om ons te helpen om zo het elftal compleet te maken.

  De wedstrijd werd om 20.00 uur afgetrapt en onze dames probeerde er al gelijk een wedstrijd van te maken, maar tegen deze goed voetballende tegenstander was dat niet gemakkelijk. Het jonge talentvolle team van FC Driebergen probeerde vanaf het begin hun wil aan ons op te leggen, maar onze dames lieten zich niet het kaas van het brood eten. Na een aantal kansen van de thuisspelende ploeg was het Asusenna die vanaf 30 meter de bal losliet op het doel. Deze bal werd door de keepster van FC Driebergen totaal verkeerd ingeschat op het natte kunstgras en hierdoor verdween deze bal over de uitkomende keepster in het doel en zo stond de 0-1 op het scorebord.

  In het verloop van de eerste helft werd ons doel nog een aantal keer onder vuur genomen maar de uitstekende keepende Dominique wist soms op miraculeuze wijze haar doel schoon te houden dus gingen we rusten met een 0-1 voorsprong. Na de rust was het spelbeeld niet anders en probeerde de dames van FC Driebergen om de opgelopen achterstand recht te breiden. In deze fase schakelde ons team over op een soort overlevingstechniek met ook nu weer een uitblinkende Dominique die het doel meerdere malen schoon wist te houden en hiermee terecht "man of the match" werd.

  Heel jammer voor ons was het dat zoals in de koptekst geschreven staat dat de "dwalende scheidsrechter" vond dat hij meer dan 10 minuten blessuretijd moest bijtrekken, iets waarvan ons nu nog afvragen waar hij dit vandaan haalde. En helaas voor ons werd het in de 99e minuut gelijk, Dominique kwam haar doel uit om de bal eigenlijk gewoon uit de lucht te plukken, bij deze actie werd ze gehinderd door een tegenstander die haar vol in haar buik duwde hierdoor ging de bal over Dominique heen en belande in ons doel.

  Door dit incident liepen de gemoederen hoog op en zakte de moed bij onze dames letterlijk in de schoenen en 1 minuut na dit doelpunt floot de scheidsrechter af en moesten we 2 keer 15 minuten gaan verlengen.

  In deze verlenging waren er eigenlijk geen echte uitgespeelde kansen waardoor het uiteindelijk op penalty’s aankwam. Deze penalty reeks werd door bekende ABBA systeem gespeeld, helaas voor ons konden we tot 2 keer toe het beslissende matchpunt niet benutten waardoor FC Driebergen uiteindelijk aan het langste eind trok en het volgende week gaat opnemen tegen het ons bekende Maasdijk.

  Helaas werd onze strijdlust deze avond niet beloont mede veroorzaakt door een alles bepalende regio scheidsrechter die het nodig vond om ons het niet te gunnen waar we eigenlijk recht op hadden. Met een aantal talentvolle versterkingen gaan we het nieuwe seizoen weer een poging wagen om te promoveren naar de 2e klasse, iets waar we alle vertrouwen in hebben.

  Dit seizoen zullen we op 22 juni afsluiten met een groots toernooi bij IFC waarna we richting Xerxesdzb gaan om daar het seizoen feestelijk af te sluiten met de jaarlijkse bbq en de daarbij behorende gezelligheid en feestgedruis (waar onze dames ook heel goed in zijn).

  De trainers.