• Na vorige week (zonder te spelen) weer een ronde verder te zijn geraakt in de beker moesten we vandaag alweer de 5e wedstrijd in de competitie spelen en wel tegen de dames van DSVP. Mede gesteund door het heerlijke weer en de harde supporterskern gingen onze dames vanaf minuut 1 de strijd aan want vandaag wilde wij onze tegenstander vanaf het begin geen ruimte geven.

  Dit resulteerde al vrij snel in de eerste kansen maar helaas stond het vizier net zoals vorige wedstrijd niet direct op scherp. Toch werd het 1-0 door een corner van Roos die via een voet van de tegenstander tergend langzaam achter de doellijn verdween.

  Na dit doelpunt dachten we dat de ban gebroken was maar niets was minder waar. Door een communicatiefout tussen ons centraal duo Felicia en Sheila kwam de bal in het bezit van DSVP en die schoten de bal perfect in het doel, hierdoor keken we weer tegen een gelijke stand aan. Na dit doelpunt gingen onze dames wederom op zoek naar het doel van DSVP en al binnen een minuut wisten we het net weer te vinden. Een pass van Roos kwam terecht bij Lea en die schoot de bal van buiten de zestienmeter prachtig over de keeper. Toch moesten we na dit doelpunt lang wachten voordat we afstand konden nemen van DSVP in de laatste minuut van de eerste helft was het tot 2x toe Michelle die het net wist te vinden, de eerste keer was er een combinatie tussen Lea en Roos en met steekbal wist Roos Michelle vrij te zetten voor het doel en met een sliding schoot ze de bal achter de keeper. Hierna was het Lea die de bal wist te ontfutselen van de tegenstander en bracht ze Michelle in stelling die met een prachtig schot over de keeper de 4-1 op het scoreboard zette waar we tevens mee de rust in gingen.

  Na de rust bleven onze dames gedisciplineerd spelen en al vrij snel werd het 5e doelpunt van de dag genoteerd, dit keer was het de beurt aan Felicia, een corner van Roos kwam bij Felicia terecht en na 2 pogingen verdween de bal toch in het doel. Snel hierna werd het 6-1 via een pass van Sam die Michelle wegstuurde in de diepte die op haar beurt de keeper het nakijken gaf door de bal door de benen van de uitkomende keeper te schieten. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld maar toch wist DSVP nog een keer te scoren om zo de 6-2 te noteren.

  Hongerig naar meer doelpunten bleven onze dames op zoek naar het doel van DSVP want je weet nooit waar een goed doelsaldo nuttig voor kan zijn. Eerst was het Lea die vanaf de elfmeter een penalty mocht nemen en deze prima in het net schoot daarna was het Asusenna die een corner van Roos direct op schoen nam en hiermee haar eerste doelpunt van de middag aantekende. Na deze 8-2 was het nog niet gedaan want Felicia tekende ook haar 2e doelpunt van de middag aan door op een mooie pass van Asusenna de keeper te omspelen en zo de bal in het doel liet verdwijnen. Uiteindelijk wist Asusenna de 10 vol te maken door precies hetzelfde doelpunt te maken als haar eerste, weer was er een prima corner van Roos en Asusenna nam de bal weer direct op haar schoen en zette hiermee de eindstand van 10-2 op het wedstrijdformulier.

  Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Sparta maar als we zo gedisciplineerd spelen als vandaag zal Sparta van goeden huize moeten komen om ons het hoofd te kunnen bieden.

  De trainers