• XerxesDZB Vrouwen 1 speelt gelijk tegen Sparta Vrouwen 1

 • XerxesDZB vrouwen 1 speelt met 3-3 gelijk tegen de vrouwen van Sparta op Sportpark Faas Wilkes.

  Voor ons als trainers en ook voor een aantal meiden zijn de wedstrijden tegen Sparta altijd meer beladen dan andere wedstrijden, hieraan ligt een stukje geschiedenis ten grondslag waarvan ik jullie de details zal besparen. Vandaag stond er weer een wedstrijd tegen Sparta op het programma.

  De heen wedstrijd wisten we met 0-2 te winnen in een zeer spannende wedstrijd. Maar Sparta blijft altijd een ploeg om te verslaan met goed voetballende dames waarvan een aantal een paar jaar onder ons hebben getraind en gespeeld. Al na 2 minuten voetbal kregen onze meiden 2 dotten van kansen waarvan er minimaal 1 in het doel geschoten had moeten worden maar helaas was dit niet het geval. Sparta wist zich te herpakken en ging de strijd aan met af en toe leuk voetbal.

  Helaas voor ons werd een afstandschot een beetje verkeerd ingeschat door onze keepster Maxime en verdween onder haar door in het doel zodat wij tegen een 0-1 achterstand aankeken. Dit bracht onze meiden gelukkig niet van de wijs want qua voetbal en zeker het aantal kansen verdiende we minimaal de gelijkmaker. Uiteindelijk wist Michelle de stand gelijk te trekken. Een pass van Roos schatte Michelle op de juiste waarde en schoot de bal achter de keepster van Sparta waardoor de 1-1 op het scorebord kwam, dit was tevens gelijk de ruststand.

  In de rust moesten we onze keepster wisselen omdat ze geblesseerd was geraakt en moest Dominique het doel verdedigen in de tweede helft. Na de rust was het speelbeeld niet anders en stapelde wij kans op kans zonder te scoren. Een uitval van Sparta en we keken weer tegen een achterstand aan. Ook nu waren onze meiden niet van plan om het bijltje erbij neer te leggen en probeerde 1 van de vele kansen te verzilveren.

  Weer was het Michelle die de stand gelijk trok, een pass van Asusenna en Michelle haalde perfect de trekker over en bracht de stand van 2-2 op het scorebord. Ook nu vonden onze dames het niet genoeg en wilde koste wat kost de winst en daarmee de 3 punten op sportpark Faas Wilkis houden. Gezien zoals al een aantal keer eerder gemeld "het grote aantal kansen" was zeker de winst niet onverdiend geweest. Uiteindelijk wist Roos op een pass van Michelle de stand op 3-2 te zetten met een schot vanaf de zestienmeter die mooi over de keepster van Sparta vloog.

  Wij dachten dat we eerste 3 punten in deze 2e periode konden gaan vieren maar toch wist Sparta in de laatste minuut de stand gelijk te trekken. Irene wilde haar directe tegenstander verdedigen maar gleed helaas uit zodat haar tegenstander een hele vrije bal had die ze daarna perfect op het hoofd van een medespeelster lag en de 3-3 was een feit.
  3-3 was de tevens de eindstand maar als we de kansverhoudingen zouden weergeven dan had er ook 18-5 op het scorebord kunnen staan.

  Eerst volgende wedstrijd is 16 februari tegen de ongenaakbare koploper Maense, hoog tijd om daar is wat punten van af te gaan troggelen.

  De trainers

  Bekijk hier de foto's.