• Aanstaande zaterdag de Blauwen tegen de Roden, dat is normaal gesproken de derby in Bunschoten - Spakenburg tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. Nu is het de nacompetitie-finale tussen XerxesDZB Vr1 en IJsselmeervogels Vr1.

    IJsselmeervogels eindigde als derde in de reguliere competitie in de 2e klasse A en schakelde RVVH/Sparta uit (2-3) en daarna Winsum (1-3). Waar de Vogels twee keer uit moesten spelen, speelde XerxesDZB twee keer thuis en wist daarin VIOS (3-1) en DVVA (4-1) uit te schakelen.

    Nu dus de finale op neutraal terrein bij RKAVIC, een fusieclub van het Amsterdamse R.K.A.V. (Rooms Katholieke Amsterdamse Voetbalvereniging) opgericht in 1916 en het Amsterdamse V.I.C. (Voetbalvereniging Ignatius College) van 1915. Trainer bij RKAVIC is een van de weinige, en in ieder de jongste speler, die in de halve finale van de Champions League heeft gescoord. Jawel Nordin Wooter, maar die doet niet mee.

    Mogelijkheid om mee te reizen met de bus

    Onze vrouwen gaan met de bus naar het Amstelveense (Sportpark Escapade), er is nog ruimte voor een aantal supporters die mee willen à 10 euro. Bij belangstelling: je kunt je aanmelden bij Ed Kinnegin (06-21988571).

    Wij wensen onze vrouwen veel succes in de finale en hopen dat veel supporters hen steunen onderweg naar de Eerste Klasse. Mocht het onverhoopt aanstaande zaterdag niet lukken, dan is er nog een kans voor de drie verliezende finalisten om alsnog te promoveren. Deze drie ploegen moeten dan onderling gaan uitmaken, wie de twee overblijvende promotieplaatsen kan gaan invullen.