• XerxesDZB Vrouwen 1 winnen en zijn door naar volgende ronde in de KNVB Beker

 • XerxesDZB Vrouwen 1 wint uit bij 2e Klasser Jodan Boys met 2-3 en is door naar de volgende ronde in de KNVB Beker.

  Na de eerste bekerwedstrijd gewonnen te hebben met 6-1 van RVC 33 en de 2e bekerwedstrijd werd er 0-0 gelijk gespeeld tegen VEP.

  We hadden wat goed te maken betreft de 0-0 tegen VEP en het daarbij vertoonde spel,bovendien moest er gewonnen worden om uberhaupt nog verder te willen komen in de bekercompetitie!

  Dat Jodan Boys over een goed team beschikt was al gauw duidelijk, want de 1e kans werd al bijna gelijk in ons netje gekopt met als positief resultaat dat onze meiden de pijlen gelijk op scherp hadden afgesteld. Er werd geknokt en gestreden om iedere bal en al gauw was het Michelle die na een pass van Rosy ,de bal van buiten de 16 schitterend over de uitgekomen keeper schoot met als resultaat een prachtige goal 0-1. En prompt veranderde ongeloof in geloof en werden we nog sterker en sterker. Niet veel daarna werd Maxine met wederom een pass van Rosy de diepte in gestuurd en ze wist met een prachtige beheerst ingeschoten bal de stand op 0-2 te zetten.

  Er werd bij vlagen heerlijk gevoetbald maar ook keihard geknokt voor elke meter (het was genieten langs de kant), het voorkwam helaas niet de goal van JB. Uit een mooie aanval van JB werd de bal na een scrimmage de goal ingewerkt 1-2.

  Alle zeilen werden daarna bijgezet om iig de rust met een voorsprong in te gaan. Dit lukte ook maar niet met 1-2 maar met 1-3 het was wederom Maxine die na een prachtige pass van Jennifer de uitgekomen keeper kansloos liet door de bal over haar heen te schieten 1-3.

  De rust was daar en ook hard nodig om bij te tanken, want de warmte maar ook de intensiteit van de 1e helft was enorm groot.

  De 2e helft werd JB voetballend sterker en het werd al heel gauw na rust 2-3 al had die goal niks met voetbal te maken want er lag een geblesseerde speler van XerxesDZB op de grond en waar iedereen dacht dat de bal sportief over de zijlijn zou worden gespeeld, speelde JB gewoon door en scoorde 2-3 heel jammer want voor de rest was het een sportieve en heerlijke wedstrijd om naar te kijken met kansen over en weer. Vlak voor tijd kregen we het nog wel even heel benauwd toen JB na een goede doorbraak de bal nog op de bovenkant van lat schoot. Het op het tandvlees lopende XerxesDZB snakte naar het eindsignaal en die kwam er ook.

  Volgende week beginnen we de competitie met een thuiswedstrijd om 12:15 tegen Exelsior Maassluis.

  Trotse begeleiding