• XerxesDZB vrouwen 1 winnen knap bij VV Zwaluwen

 • Nog nagenietend van een wel verdiend punt tegen titelkandidaat FC Maense moesten we vandaag aantreden tegen de dames van Zwaluwen. Deze dames hadden wij in de beker met 1-2 en in onze thuiswedstrijd in de competitie met 6-1 verslagen dus was er goede hoop dat het vandaag wel goed zou komen.

  Nadat de scheidsrechter had gefloten voor aanvang van de wedstrijd trokken onze dames direct ten strijde en dit resulteerde al na 45 seconde tot het eerste doelpunt van de wedstrijd. Onze Michelle kreeg een pass van Kirsten, deze pass werd een beetje gedragen door de wind waardoor Michelle vrij kwam voor de keepster van Zwaluwen, de keepster dacht de bal te kunnen pakken maar Michelle was sneller met haar voeten en lobte de bal over de keepster en schoot de bal in het lege doel.

  Hierna dachten we dat er vandaag weer een grote score op het scoreboard gezet zou kunnen worden maar niets was minder waar. De dames van Zwaluwen waren niet van plan om het ons vandaag gemakkelijk te maken en gooide al hun fysiek in de wedstrijd. Onze meiden hadden het hier moeilijk mee maar de wind was een nog grotere spelbreker. De windvlagen die over het veld trokken maakte goed voetbal bijna onmogelijk.

  Gelukkig kregen we in de 23e minuut een corner, Tamara ging achter de bal staan en bracht deze voor het doel waar Roos aan het loeren was op haar kans en die kwam er dan ook. De bal kwam voor de voeten van Roos bijna op doellijn, ze bedacht zich geen moment en tikte de bal met een halve sliding in het doel en bracht de stand op 0-2 dit was tevens de ruststand.

  Na de rust was het spelbeeld niet anders onze dames probeerde van alles maar van goed voetbal kon geen spraken zijn. Zwaluwen bracht de spanning weer terug in de wedstrijd nadat er een moment van onachtzaamheid was in onze achterhoede hierdoor konden zij de 1-2 aantekenen. Onze Rachel voelde zich niet lekker waardoor we haar moesten wisselen en Tamara moest haar taken waar gaan nemen als laatste vrouw. Helaas raakte ook Tamara geblesseerd aan haar knie en moest Kirsten noodgedwongen weer de plaats van Tamara innemen. Al deze wisselingen kwam ons speel zeker niet ten goede.

  Gelukkig was het weer Roos Sol die het gat weer op 2 doelpunten bracht met een schitterend doelpunt, ze speelde zich vrij aan de rechterkant van het veld en schoot zoals wel vaker dit seizoen de bal vanaf de rand zestienmeter perfect achter de keepster van Zwaluwen. Uiteindelijk brachten de dames van Zwaluwen toch weer de spanning terug in de wedstrijd, een van de dames mocht ongestoord vanaf de rechterkant van het veld oversteken richting ons doel en schoot de bal achter onze keepster Dominique waardoor de eindstand op 2-3 kwam.

  Aanstaande zaterdag staat er weer een belangrijke wedstrijd tegen Velo op het programma, deze ploeg heeft ons eerder in het seizoen op een gelijke stand van 1-1 weten te houden. Maar met de juiste instelling moeten we deze dames in onze thuiswedstrijd kunnen verslaan.

  De Trainers.