•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB vrouwen 1 winnen met dubbele cijfers

 • Na vorige week gelijk (1-1) te hebben gespeeld in een zeer matige en slechte wedstrijd tegen de dames van Velo ,waarin we nog wel met 1-0 voorkwamen door een mooi afstandsschot van Lea, echter een lullige tegentreffer zorgde al snel voor de 1-1.

  Nadat we vorige week nog een wervelende show hadden gegeven was het nu het tegenovergestelde ,het was niet best zullen we maar zeggen daarnaast werd Lea nog de wedstrijd uit geschopt en moest ze direct na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar er 7 hechtingen nodig waren om alles weer een beetje netjes te maken, al met al een wedstrijd om snel te vergeten!!

  Vandaag (03-11-2018) moesten onze dames aantreden tegen die andere ploeg uit de kelder van onze competitie Semper Altius.
  De wedstrijd begon pas om 17.15 uur omdat de dames van Semper Altius anders deze wedstrijd niet konden spelen.

  In de wedstrijdbespreking hadden wij als trainers er wel op gehamerd dat het zeker niet zo’n wedstrijd als vorige week mocht worden, want als het een keer voetballend niet gaat moeten er andere krachten naar boven komen en zal je hard moeten werken om alsnog een goed resultaat te kunnen neerzetten, en juist dat laatste miste we bij te veel dames vorige week. Zoals net gezegd begon de wedstrijd pas om 17.15 uur waardoor de lichten op sportpark “Faas Wilkes” ontstoken moesten worden.

  Vanaf het begin lieten onze dames zien dat ze weer niet tegen zo’n zeperd wilde aanlopen als vorige week. Al snel was het 1-0 door Roos Sol een mooie pass die vertrokken was van de voet van Asusenna kwam bij Leyla terecht die op haar beurt Roos vrij voor de goal zette en de 1-0 was een feit. Vandaag konden wij zien dat onze dames er zin in hadden want de 2-0 was een prachtige pass van Rachel van achteruit op Michelle die de bal onhoudbaar achter de keepster schoot, maar ook de 3-0, ook gemaakt door Michelle was een mooie goal, en zo stapelde vandaag het ene mooie doelpunt na het andere zich op. Maar ook was onze laatste linie en het middenveld die het onze tegenstander vandaag zeer moeilijk maakte in topvorm.

  De 4-0 was een corner getrapt door Asusenna en bij de tweede paal was Sheila er als de kippen bij om dit buitenkansje binnen te schieten en dan te weten dat Sheila onze voorstopper is. Daarna was het weer de beurt aan Roos die vanaf de rand zestienmeter de bal schitterend over de keepster schoot. Na de rust deed ook Leyla haar duit in het zakje en dacht laat ik maar de 6-0 binnenschieten. Daarna was het de beurt aan Rosy Overduin, die binnen 6 minuten een onvervalste hattrick maakte, de ene was nog mooier dan de andere en ook moeten we niet vergeten dat er zeer mooie aanvallen aan vooraf gingen om Rosy in stelling te brengen.

  Roos Sol mocht de dubbele cijfers op het bord zetten want de 10-0 was een mooie voorzet van onze Maxine Hofman die door Roos niet te missen was. Om uiteindelijk de einstand van 12-0 op het scorebord te krijgen wisten zowel Asusenna en Roos nog een keer van afstand te scoren. Onze dames hebben vandaag laten zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen, en om niemand te vergeten moeten wij aan alle dames een compliment geven, en ook de 0 werd gehouden

  Aankomende week spelen we een oefenwedstrijd op dinsdag tegen de dames van IFC, zijn we zaterdag vrij om volgende week dinsdag te oefenen tegen Barendrecht VR2. Op zaterdag 17 november spelen we dan weer een uitwedstrijd tegen de vrouwen van Sparta die 1 plaatsje onder ons staan in de ranglijst.

  Mvg.

  De trainers.