• XerxesDZB Vrouwen 1 winnen ook laatste wedstrijd voor winterstop!

• Vandaag moesten we afreizen naar Gouda om het daar op te nemen tegen de vrouwen 2 van Jodan-Boys. Als we deze wedstrijd in winst wisten om te zetten bleven we in het kielzog van Die-Hage en nestelde we ons steviger op de 2e plaats met 6 punten voorsprong op de nummer 3 FC ‘s-Gravenzande.

Vanaf het begin van de wedstrijd lieten onze dames zien dat we niet voor niets op de 2e plaats staan want de ene na de andere mooie combinatie werd op de mat gelegd. Dit resulteerde dan ook in het eerste doelpunt van Kaylee, de bal was duidelijk over de doellijn na een schot op het doel maar de matig leidende scheidsrechter zag dit niet en liet het spel gewoon doorgaan.

Uiteindelijk werd het toch 0-1 door een befaamde goal van Roos, ze liet weer eens haar handelsmerk zien en schoot de bal vanaf de 16 meter perfect over de keepster van Jodan-Boys. Na dit doelpunt werd ons spel nog beter en speelde onze dames zonder twijfel hun beste helft van het seizoen. Al snel werd het 0-2, ook dit doelpunt werd gemaakt door Roos, ditmaal op aangeven van Michelle. Nog voor rust wist Michelle er 0-3 van te maken na een mooie pass van Kaylee. Met dit doelpunt werd de ruststand bereikt.

Na de rust schakelde we om van systeem maar dit kwam ons spel niet ten goede. De dames van Jodan-Boys wisten dan ook te scoren en brachten de stand terug naar 1-3 maar zoals gezegd was de 2e helft veel minder van kwaliteit als de eerste. Onze dames bleven wel het doel van de tegenstander zoeken en gelukkig wist Roos de 1-4 op het scoreboard te zetten na een mooie combinatie tussen Michelle, Rosy en Roos.

Hiermee was een hattrick van Roos een feit en konden we wij weer wat rustiger op de bank gaan zitten. Helaas konden de dames van Jodan-Boys weer tegen scoren en zo weer de spanning terug te brengen. Maar de weerbaarheid van onze dames was ondanks het slechte weer van grote klasse en hierdoor wist Asusenna een wereldgoal te maken. Ze speelde zich vrij op de punt van de zestienmeter aan de linkerkant van het veld en schoot de bal perfect over de keepster van Jodan-Boys en zo werd het 2-5.

Nog voor de scheidsrechter voor het eind kon fluiten wist Jodan-Boys nogmaals te scoren. Een foutieve bal van achteruit werd onderschept en met een mooi schot van zeker 25 meter wist Jodan-Boys de eindstand op 3-5 te zetten. We gaan nu genieten van een paar weken rust en starten dan op 25 januari gelijk met een topper in onze klasse.

Dan staat de wedstrijd XerxesDZB tegen Die-Hage op het programma. Dan wordt uitgemaakt of wij volledig mee gaan doen om het kampioenschap of dat we voorlopig gaan afhaken.

Wij als begeleiding hebben alle vertrouwen in onze dames om er dan weer topfit aan de start te staan voor de 2e helft van dit seizoen.