•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB Vrouwen 1 winnen thuis van VELO

 • XerxesDZB VR1 wint thuis met 2-0 van de dames van VELO en verstevigd de vierde positie op de ranglijst.

  Na vorige week knap met 2-3 gewonnen te hebben in een uitwedstrijd tegen de dames van Zwaluwen, moesten onze dames vandaag aantreden in een thuiswedstrijd tegen de dames van VELO. Deze dames hadden ons in hun thuiswedstrijd nog op 1-1 kunnen houden dus was het vandaag de beurt aan onze dames om deze uitslag recht te zetten en de 3 punten op sportpark Faas Wilkes te houden.

  Ook vandaag was de wind weer nadrukkelijk aanwezig waardoor het onze dames grote moeite hadden om goed voetbal op de mat te leggen. Gelukkig waren ze vandaag gebrand om te winnen en gebruikten we de irritante wind gewoon om het brandje aan te wakkeren om er zo alles aan te doen de 3 punten in onze welbekende tas te stoppen.

  We schoten uit de de startblokken en het was Michelle (die vorige week na 45 seconden het net al vond) die nu na 30 seconden dat record al weer bijna verbrak, het was echter de fantastisch keeper van Velo die er een stokje voor stak en de bal ternauwernood uit de hoek wist te ranselen. Na een periode van overheersing en wat kansjes was het Michelle die een levens grote kans kreeg, maar voor een leeg doel wist ze de bal met haar linker chocolade been niet de juiste richting te geven en daardoor de bal in het zijnet schoot(kwam natuurlijk door de wind). 

  Ook onze spits Maxine schatte een bal niet op waarde, ze was in deze niet zelfzuchtig waar ze het deze keer wel moest zijn, ipv van alleen op te keeper af te gaan en te schieten, koos ze voor een pasje breed die weggewerkt werd door Velo dus helaas ging ook deze kans verloren. 

  Zo was de rust stand dan ook 0-0.
  Na de rust kwamen onze dames goed uit de startblokken en dit resulteerde snel in de 1-0. In een klutsbal waar Asusenna bij betrokken was, kwam de bal voor de voeten van Michelle die met een sliding de keeper kansloos liet en zo de welverdiende 1-0 aantekende. In de achterhoede was het wel constant opletten en niet in te dutten want VELO probeerde er toch nog een wedstrijd van te maken en deelde af en toe speldenprikken uit maar gelukkig voor ons hoefde onze keepster Dominique niet echt in te grijpen. 

  Gelukkig wist Roos Sol er 2-0 van te maken na een prachtige aanval uit het boekje een mooie diepte pass van Senna op Michelle die op haar beurt Roos vrij voor het doel zag staan, de bal was mede door de wind eigenlijk net iets te snel, maar onze Roos gleed met haar uiterste kracht de bal in het netje. Ook nu was de ban nog niet gebroken want de dames van VELO trokken ten strijde. Een klutsbal voor het doel waarbij ook onze keepster haar doel uitkwam, kwam voor de voeten van een speelster van VELO, die bedacht zich geen moment en schoot de bal op het doel, gelukkig voor ons was het de oplettende Sheila v/d Meer die de bal nog voor de doellijn weg kon trappen waardoor deze wedstrijd eindigde in een dikverdiende 2-0 overwinning en waarmee wij onze 4e positie op de ranglijst wisten te verstevigen. 

  Meiden een compliment aan jullie allemaal! Jullie hebben vandaag laten zien als het voetballen moeilijk gaat dat je met knokken veel kunt bereiken. Proficiat!

  Aankomende zaterdag staat er weer een thuis wedstrijd op het programma en wel tegen de dames van Westlandia. De aftrap is om 13:15 uur.

  De Trainers