• XerxesDZB Vrouwen 1 winnen voor de 2e keer op rij in de competitie

 • Na vorige week de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis winnend te hebben afgesloten was het vandaag de beurt aan en in ‘s-Gravenzande.

  Deze dames hadden wij in de nacompetitie van het vorig seizoen nog laten degraderen met een winst van 0-2 dus moesten onze dames extra op hun hoede zijn met deze degradant uit de 2e klasse, maar eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter wisten onze dames wat ze te doen stonden tegen een ploeg die zeker revanche tegen ons wilde nemen.
  In de wedstrijdbespreking hadden we aangegeven om heel compact te spelen want we wisten als we ruimte weg gingen geven, deze ploeg wel raad wist wat ze met deze ruimte moesten doen. Uiteindelijk bleek niets minder waar en was het zeker niet de ploeg die we hadden verwacht. Onze dames probeerde de fel verdedigende ploeg van ‘s-Gravenzande stuk te spelen maar ook wij waren vandaag niet echt aanwezig.

  Het was eerst hun spits die alleen op onze keepster Do afkwam en de bal de hoek in schoot, een goede reflex van Do voorkwam de 1-0. Niet veel later een onachtzaam moment in onze verdediging die werd afgestraft met een bekeken schot en het was zomaar 1-0 voor de thuisspelende ploeg, en keken we net zoals vorige week gelijk tegen een achterstand aan. Maar ook nu waren het weer onze dames die dan hun rug rechten en op zoek gingen naar de goal van de tegenstander maar helaas keken we in de rust toch nog steeds tegen een 1-0 achterstand aan.

  Na de rust bleven we op zoek naar het doel van de tegenstander en de 1-1 was dan ook geen verrassing, onze Michelle ontfutselde de bal van de tegenstander en gaf onze Felicia de kans om de bal via de eerste paal en de keeper in het doel te schieten. Ook nu bleven we op zoek naar doelpunten en was het eigenlijk onze eigen schuld dat we onze tegenstander nog zolang in de wedstrijd lieten. We stapelde kans op kans maar helaas bleef een doelpunt uit totdat onze Michelle het doel wist te vinden, Roos Sol speelde de bal knap vrij aan de linkerkant van het veld en gaf de bal met een goede pass voor het doel waar Michelle met een sliding de bal in het doel deponeerde de 1-2 was een feit. Daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen en wist Roos er nog 1-3 van te maken, Felicia kreeg de bal van de ingevallen Samantha en schoot de bal op het doel, deze werd gekeerd door de keeper maar Roos was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren en de eindstand op 1-3 zette.

   Ook al gaat het voetballend nog niet helemaal zoals we allemaal willen met deze inzet en wil zijn we in ieder geval op de goede weg en met 6 punten uit 2 wedstrijden draaien we gelijk bovenin mee.

  Volgende week zijn de dames van Hillegersberg (die hun eerste wedstrijd dit seizoen ook in winst om konden zetten) onze tegenstander in een thuiswedstrijd.

  De trainers.