• XerxesDZB vrouwen 1 wint overtuigend eerste bekerduel met 6-1 van RVC'33 op Sportpark Faas Wilkes.

  Op 10 augustus waren we gestart met de training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een aantal nieuwe dames.
  Brit Bruinsma, Selina Nab en Samantha den Hartog (allen van Sparta Rotterdam) en de terugkerende Felicia Sedighi zijn ons team komen versterken, helaas moesten we om verschillende redenen ook afscheid nemen van een aantal dames waardoor we dit seizoen met 19 dames gaan aanvangen.


  Maar ook zijn we zeer verheugd met het verwelkomen van een 2e dames elftal op zaterdag die bestaat uit een groot gedeelte van de dames van SVS een aantal dames van onze zondag maar ook de dames die vanuit de MO-19 moesten doorstromen naar de senioren hebben hier hun plek gevonden. Deze dames staan onder begeleiding van Jim en Marcel, deze twee trainers zijn ook zeker niet onbekend met het dames voetbal en wij wensen hun heel veel geluk en plezier het aankomende seizoen.


  Helaas is starten in deze periode van vakantie niet altijd goed te noemen, omdat nog veel dames met vakantie waren konden we niet met ons volledige team trainen. Op 17 augustus hadden we een trainingsdag gepland met een ochtendtraining een lunch en in de middag een oefenwedstrijd tegen de dames van RVVH uit Ridderkerk, het mix elftal waar we tegen speelde komen uit in de 1e klasse en topklasse. Onze dames konden een kwart van de wedstrijd het tempo volgen van deze tegenstander en in die periode kregen we ook nog een paar kansen, daarna was het krachtverschil duidelijk aanwezig en verloren we deze wedstrijd met 0-7. Deze dag sloten we af met een diner die door Brit haar moeder voor ons in elkaar gezet was en ik moet wel zeggen dat het heerlijk was. In de volgende oefenwedstrijd tegen het dames team van Charlois (1-3 winst) die uitkomen in dezelfde klasse, zagen we dat we dit jaar met onze dames zeker weer mee moeten gaan doen om de prijzen, want hier lieten we zien dat we goed kunnen voetballen.


  Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd tegen de dames van RVC’33 uit Reeuwijk op het programma, deze dames komen uit in de zondag 3e klasse dus was het voor ons belangrijk om te kijken hoe we er voor stonden. Vanaf de eerste minuten was het wel al duidelijk dat er sprake was van een krachtverschil, maar ook deze dames wilde zich van hun beste kant laten zien en boden daarom in de eerste periode goed tegenstand. Al snel werd het 1-0 door Felicia door een pass van Brit op de vooruit stormende Maxine die de bal voortrok en de inglijdende Felicia kon bal achter de doellijn tikken.


  Hierna ging het snel met de doelpunten, weer wist Felicia de 2-0 voor ons op het scorebord te zetten. Een pass van Asusenna op Felicia was perfect waardoor Felicia deze pass mooi afrondde met een schot. Helaas was er een moment van onachtzaamheid in ons team en kon de tegenstander er 2-1 van maken. Hierna was het weer Felicia die een vrije trap van Michelle die op de lat uiteenspatte en voor de voeten van Felicia viel en die hierdoor de eerste hattrick van het seizoen in de boeken zette. En of het nog niet genoeg was rondde alweer Felicia een goede actie van Brit af met een 2e paal zaalvoetbal goal en zo stond er in de rust 4-1 op het scorebord. Na de rust gingen we dingen uitproberen omdat wij vinden dat we nog steeds in de voorbereiding bezig en in de bekerwedstrijden moeten afstemmen hoe het team het beste rendeert.

  Dit kwam het spel helaas niet altijd ten goede, veel van onze dames gingen uit positie lopen waardoor het er een beetje rommelig begon uit te zien maar toch konden we nog 2x scoren, de 5-1 was een oplettend moment van Lea die tussen een terugspeelbal naar de keeper zat en zich geen moment bedacht en de bal snoeihard achter in het doel liet verdwijnen.

  Uiteindelijk was het Michelle die de eindstand van 6-1 aantekende, ze zag heil in een bal die tussen de verdediging viel en met een mooie lob over de uitkomende keepster van RVC’33 was het voor haar loon naar werken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de VEP VR1 op het programma en met het vertoonde spel hebben wij als begeleiding hier weer alle vertrouwen in.

  De trainers.