• XerxesDZB vrouwen 1 wint met grote cijfers van AGE/Zestienhoven. Het werd 6-1 op Sportpark Faas Wilkes. Door de overwinning zijn de vrouwen nog vol op in de race voor periodetitel!

Nadat we vorige week 6 april een zeer knappe ,zwaarbevochten en dikverdiende (2-2) uit het vuur hebben gesleept tegen de dames van Maasdijk(de nr 2).Waarin onze meiden als leeuwinnen hadden gewerkt stond er vandaag weer een finale op het programma en wel tegen de dames van AGEzestienhoven.

Deze dames hadden een hele goede reeks met winst afgesloten waardoor ze op een 1e plaats in de 2e periode stonden dus voor onze dames om daar iets aan te doen vandaag. Na afgelopen week niet te hard getraind te hebben zagen wij dat de koppies van onze dames gelukkig allemaal de goede kant op stonden en het vuur waarmee we tegen maasdijk gelijk hadden gespeeld wederom aanwezig was.

Al na het eerste fluitsignaal trokken we ten strijde en drukte we onze tegenstander terug op hun eigen helft. Al na een paar minuten schoot Maxine in de zestienmeter tegen de arm van een tegenstander aan en dit vond de goed leidende scheidsrechter aanleiding voor een penalty. Michelle zat vandaag goed in haar vel en ging achter deze penalty staan en met een mooi droog schot laag in de hoek schoot ze het eerste doelpunt van de dag binnen.

Gelukkig hadden onze dames in de gaten dat ze de tegenstander onder druk moesten houden en dat dan de kansen vanzelf zouden gaan komen en dat gebeurde dan ook. Een uitbal die door Kaylee snel genomen werd op Roos die op haar beurt de bal bij Asusenna bezorgde deze ging een prachtige een twee aan en schoot de bal koeltjes binnen BAM 2-0.

Hierna verslapte we een klein beetje iets wat gebeurd in een wedstrijd waar je zo snel op 2-0 komt. Hierdoor werd AGE af en toe gevaarlijk voor ons doel maar iedere speldenprik die ze ons wilde toedienen werd onklaar gemaakt door onze uitstekende verdediging onder leiding van onze gelegenheids laatste vrouw Tamara. Gelukkig konden we voor rust toch nog de 3-0 op het scorebord noteren, een mooie aanval die via Leyla en Michelle liep kwam voor de voeten van Maxine en die schoot de bal onberispelijk achter de keepster van AGE.

Na de rust bleven onze meiden geconcentreerd spelen en door de werklust van Michelle konden we het 4e doelpunt noteren. Michelle zag toch nog brood in een bijna onmogelijke bal, de bal werd naar de keepster teruggespeeld waar Michelle met een sliding haar de bal ontfutselde en voor het doel bracht de bal werd werd vervolgens teruggelegd een metertje of 20 voor de goal waar de aanstormend Lea de bal prachtig vol op de wreef nam en in de winkelhaak schoot.

Ook hierna was de koek nog niet op want de 5-0 konden we noteren op wederom Maxine die na een pass van Senna de keeper op snelheid passeerde en beheerst de bal achter de keepster knalde. Helaas door een kleine hapering in onze verdediging werd de bal door ons wat ongelukkig in de goal gewerkt . Hierna was het toch weer Roos Sol die met haar alom bekend handelsmerk de 6-1 maakte.

Ze kapte aan de rechterkant van het veld 2 speelsters van AGE uit en knalde van buiten de zestienmeter de bal prachtig achter de keepster van AGE hiermee bracht ze ook de eindstand op het scorebord. Wij hebben genoten van deze partij waarin voetbal en vechtlust aanwezig was en met deze mentaliteit zouden we zomaar een periode kunnen pakken.