• Na de beker sensatie van vorige week stond vandaag de 1e competitiewedstrijd op het programma en wel tegen de kampioen (4e klasse) van vorig jaar Excelsior Maassluis.

  Al snel werd duidelijk dat we het lastig zouden gaan krijgen want deze ploeg beschikt over een snelle aanval en niet overdreven gezegd over een weergaloze middenvelder (nr. 15) die ieder team er wel bij zou willen hebben. Al vroeg in de wedstrijd kopte deze nr. 15 uit een corner de 0-1 onhoudbaar achter onze keepster Do. Niet veel later keken we al tegen een 0-2 achterstand aan toen wederom de behendige nr. 15 een misverstand afstrafte en de 0-2 binnen tikte.

  XerxesDZB was wakker en ging uit een ander vaatje tappen: werken en knokken voor elke bal en dan komt het voetbal vanzelf, een goede pass van Kaylee kwam bij Michelle, deze draaide goed weg bij haar tegenstander en schoot de bal knap in de linkerbovenhoek 1-2. Ook nu maar dit keer aan de goede kant werd er snel daarna een corner van Roos schitterend binnen gekopt door Britt 2-2. Tevens de ruststand.

  Met goede moed en een positieve instelling begonnen we aan de 2e helft. Nr. 15 was aan banden gelegd door Brit en Rosy wat ze zeer goed deden de kansen voor Excelsior Maassluis werden daardoor schaarser. Toch werd een foutje op het middenveld afgestraft, de linksbuiten van Excelsior Maassluis solo ‘de langs de linkerflank en schoot de bal beheerst achter onze keepster 2-3. Hierna toonde XerxesDZB wederom veerkracht en werd sterker en sterker, nu nog een doelpunt en die kwam er een diepe bal van Rosy op Michelle die de bal controleerde en de bal uit een moeilijke hoek snoeihard en diagonaal schitterend de linker kruising in joeg. 3-3.

  Deze prachtige gelijkmaker smaakte naar meer en XerxesDZB ging op jacht naar de winst en geloof het of niet die kwam er. Michelle kreeg de bal op rechts gaf de bal voor en de kleinste speelster van het veld Roos dook als een duveltje uit een doosje voor de tegenstander en kopte de bal op magnifieke wijze onder kant lat in het vijandige doel. 4-3!

  De euforie was groot!! Met nog een kwartier op de klok wist XerxesDZB het duel onder leiding van de zeer sterk spelend laatste vrouw Felicia (zonder grote kansen weg te geven) uit te spelen en zijn de eerste 3 punten van dit seizoen binnen.

  Het waren zwaarbevochten punten maar die zijn het lekkerst. Complimenten aan Excelsior Maassluis was niet te merken dat jullie een nieuwkomer zijn in de 3e klasse.

  Volgende week wacht ons ‘s-Gravenzande die juist uit de 2e klasse is gedegradeerd naar de 3e klasse.

  De trainers