• Na vorige week de wedstrijd tegen het zwakke AGE (ook wij speelden niet onze beste wedstrijd)te hebben gewonnen met 1-5 waar respectievelijk Maxine, Michelle, Lea, Roos en Brit de doelpunten voor hun rekening namen, moesten we vandaag tegen onze naaste concurrent Berkel VR2 die 1 punt achter ons stonden op de 3e plaats.

  Er was ons alles aangelegen om deze wedstrijd in winst om te zetten want dan zouden we afstand nemen van de 3e plek en in het spoor blijven van koploper Die-Hage(3 punten voorsprong op ons). Gelukkig kunnen we met onze dames verschillende systemen spelen dus begonnen we vandaag in een 4-3-3 opstelling.

  Al snel was duidelijk dat de dames van Berkel weinig in te brengen hadden bij onze dames die vandaag de boodschap van ons goed hadden begrepen want bij verlies zouden we zakken naar de 3e plek en werd het gat met Die-Hage 6 punten. Toch bleek het moeilijk om tegen de stug verdedigende dames van Berkel een gaatje te vinden om de score te openen. Wel waren er een paar kansen maar gek genoeg keken we ineens tegen een achterstand aan.

  Een van de sporadische corners van Berkel kwam tegen de hand van Michelle aan, iedereen was het erover eens dat de handen van Michelle voor haar lichaam waren maar de goed leidende scheidsrechter zag het anders en lag de bal op de stip. Een van de dames van Berkel liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en schoot de bal onberispelijk achter onze keepster Dominique. Maar vandaag zat het goed in de kopjes van onze dames en bleven we Berkel onder druk zetten maar tot een score kwam het niet de eerste helft.

  In de rust hoefde we als trainers niet zoveel te zeggen want onze dames wisten zelf wel wat er van hun verlangd werd vandaag en met nog meer inzet als de eerste helft gingen we de strijd aan om tot winst te komen. Uiteindelijk was het een penalty die de stand gelijktrok, Felicia sneed het strafschopgebied in en werd daar gevloerd en de scheidsrechter lag de bal op de stip. Asusenna ging achter deze strafschop staan en schoot deze snoeihard achter de uitstekende keepster van Berkel. Het is ook de verdediging en de keepster die ervoor zorgdragen dat Berkel maar zo weinig tegendoelpunten krijgen want in de vorige 7 speelrondes hadden deze dames maar 6 doelpunten tegen gekregen.

  Na deze benutte strafschop gingen onze dames met volle passie op zoek naar de winst. Een mooi schot van Roos werd nog door de keepster van Berkel uit de kruising gebokst, Berkel daarentegen creƫerde geen kans. Onze meiden werkten keihard en bleven onophoudelijk de aanval zoeken, een schot op de paal, een kopbal net naast maar uiteindelijk kwam vlak voor tijd toch de bevrijdende goal van Brit die een goede actie van Felicia afrondde en zo de welverdiende 2-1 op het scoreboard bracht. En zoals al eerder gezegd kon Berkel geen vuist maken vandaag en kwamen wij niet meer in gevaar.

  Wij als begeleiding zijn zeer trots op deze teamprestatie van vandaag en het keiharde werken van alle meiden en als we dit vol weten te houden dan gaan we sportief gezien nog een mooie tijd tegemoet.

  Volgende week weer een thuiswedstrijd 12:30 tegen Westlandia, hopelijk mogen/kunnen de vrouwen van XerxesDZB Vrouwen 1 hun kunsten een keertje vertonen op het hoofdveld.

  De trainers.