• XerxesDZB vrouwen 1 (zat) neemt 2e plaats over van DWO

 • Na verleden week de 3e plaats te hebben veroverd ten koste van Die-Haghe moesten onze dames vandaag aantreden tegen de nummer 2 DWO uit Zoetermeer met als inzet de tweede plaats op de ranglijst. Onze dames op scherp zetten voor deze wedstrijd was niet nodig want ze hadden zelf wel door wat er op het spel stond. 

  Na het eerste fluitsignaal lieten de meiden ook zien dat ze vandaag ten koste van alles die felbegeerde tweede plaats wilde bemachtigen. Al snel konden we het eerste doelpunt op het scorebord noteren, na een scrimmage op het middenveld waar Lea als winnaar uitkwam, kwam de bal voor de voeten van Michelle, deze stoomde op langs de rechterkant van het veld en zag in haar ooghoek dat Roos aan de andere kant helemaal vrij liep. Een perfecte pass van Michelle bracht Roos in scoringspositie en met een prachtig schot in de linkerbovenhoek was de 1-0 een feit.

  Na dit doelpunt stelde de dames van DWO af en toe onze verdediging op de proef, maar deze stond vandaag weer als een huis met als laatste sluitpost onze nieuwe keepster Dominique van der Kerkhof. Dominique zal samen met onze huidige keepster Maxime dit seizoen het doel verdedigen. Na deze aanvallen afgeslagen te hebben trokken onze dames weer ten strijde en dit resulteerde opnieuw in een doelpunt, deze keer was het Michelle die op een pass van Rachel van achteruit de verdediging van DWO in de luren legde en met een mooi beheerst schot onder de keepster door de 2-0 aantekende.

  Na deze 2-0 bleven onze dames geconcentreerd spelen en elimineerde iedere aanval van DWO tot in de puntjes. Snel na de 2-0 werd ook de 3-0 op het scorebord genoteerd, Michelle stoomde opnieuw op aan de rechterkant ze omspeelde haar tegenstander en trok de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Lea Overduin die deze bal perfect in 1x vanaf de zestienmeterlijn in de hoek schoot.

  Uiteindelijk had het ook 4-0 moeten zijn maar hier was een communicatie tussen de scheidsrechter en de grensrechter niet goed. Michelle kwam op een diepe pass met de keepster in botsing, de grensrechter van DWO zag hier een overtreding in maar de scheidsrechter oordeelde in eerste instantie anders omdat hij dacht dat het vlagsignaal voor buitenspel van Roos was maar later bleek dat de grensrechter vlagde voor deze vermeende overtreding wat eigenlijk geen overtreding was omdat Michelle volgens deze grensrechter met gestrekt been was ingekomen maar even later bleek dat het een botsing van knie tegen knie was.

  Helaas verslapte onze meiden de laatste minuten van de eerste helft en door een scrimmage voor het doel die voortkwam uit een corner kwam de bal net buiten de zestienmeter voor de voeten van een speelster van DWO, die bedacht zich geen seconde en boog de bal hoog over onze keepster Dominique en dat bracht de ruststand i.p.v. 4-0 op 3-1.

  Na de rust hadden de dames van DWO zich hersteld en probeerde het ons zeer lastig te maken maar ook nu stonden onze dames goed opgesteld om iedere aanval van DWO te weerstaan, daarnaast kregen we nog een aantal goede mogelijkheden om een nog grotere score op het bord te zetten, echter de bal wilde er niet meer in.

  Zo sloten we deze goede wedstrijd uiteindelijk af met een zeer terechte 3-1 winst en was de 2e plaats op de ranglijst een feit. 

  Volgende week zullen we in de uitwedstrijd tegen de dames van AGE moeten laten zien dat we niet voor niets op de 2e plaats staan op de ranglijst en zal er zeker weer hard gestreden moeten worden om de punten mee naar huis te nemen.

  De wederom hele trotse trainers.