• Zaterdag moesten onze dames het opnemen tegen de dames van v.v. Zwaluwen uit Vlaardingen. (Vorig seizoen nog met 4-0 en 4-1 van verloren). De wedstrijd startte om 11.45 uur.

Onder een zeer goed leidende scheidsrechter vond Roos Sol al snel het net, een steekpass van Michelle werd op een schitterende manier afgemaakt en de nul was verdwenen van het scorebord. Onze dames lieten ook zien dat we over veel kwaliteiten beschikken, want ook zeker de reserves zijn van grote waarde voor ons team maar helaas kunnen we maar 11 dames opstellen. De 2-0 was een schitterend doelpunt van Asusenna die zichzelf vrij speelde op de rand van het zestienmeter gebied en met haar linker schoot ze de bal in de kruis.

Vanaf dat moment kon je zien dat de dames van Zwaluwen geen vuist konden maken en daarom konden onze dames van achteruit heerlijk vrij voetballen. De 3-0 was een strafschop die was veroorzaakt door onze tegenstander die hands maakte terwijl Michelle door de verdediging probeerde te slalommen, Michelle ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onhoudbaar achter de keepster van Zwaluwen. Uiteindelijk werd er voor rust nog 2x gescoord. Roos Sol pikte de bal van de schoen van de laatste vrouw van Zwaluwen en schoot de bal vanaf 20 meter in de kruis.

Het 2e doelpunt voor rust was er helaas een van Zwaluwen, een overtreding op Irene Kiela werd over het hoofd gezien door de uitstekend leidende scheidsrechter en onze verdediging stond op dat moment niet goed waardoor de spits van zwaluwen de bal achter onze keepster Maxime kon schieten dus werd de ruststand op 4-1 bepaald.

Na de rust gingen onze meiden door waar we in de 1e helft geëindigd waren en zo kon Roos haar 3e doelpunt van de middag maken, ze stoomde op vanaf de linkerkant van het veld en op de punt van de zestienmeter schoot ze bal schitterend achter de keepster van Zwaluwen (voor de 3e keer in de kruising). Michelle bracht de eindstand op 6-1 door een perfecte aanval die werd opgezet door Rosy die op haar beurt Kirsten kon bereiken en Kirsten speelde de bal op Michelle die dit buitenkansje prachtig in de kruis schoot.

Ook zouden we vandaag met z’n allen er een gezellige dag van gaan maken want op uitnodiging van onze Sponsor "lasergame Rotterdam" onderdeel van de "Zwarte Zwaan Events" gingen we na de wedstrijd en na het kijken van het eerste mannen elftal van XerxesDZB naar de Parkkade waar we ontvangen werden in eetcafe Ech-Wel om heerlijke burgers te eten en drankjes te nuttigen, en als afsluiting moesten onze dames de Escape-Experience op zien te lossen, wat ze ook uiteindelijk gelukt is. Na deze afsluiting gingen onze dames nog verder feesten op uitnodiging van onze Romy die haar huis had opengesteld en zoals het hoort op zo’n gezellige dag was het nog lang onrustig in het huis van Romy.

Meiden het was een superdag en langzaam maar zeker komen jullie op stoom in de 3e klasse. Ga zo door!!!! Op naar volgende week als we op bezoek gaan bij Velo in Wateringen.

Verslag geschreven door de trainers van Vrouwen 1.