• Nadat de dames van XerxesDZB VR1 afgelopen zaterdag een vertrouwens-kick hebben gekregen na de overwinning op de Jordan Boys met 2-3, was het dinsdagavond de beurt aan de dames van XerxesDZB VR2 om door te kunnen komen in de beker.

  Met in het achterhoofd houdend dat er minimaal 7 doelpunten in het netje van BVCB moeten vallen om maar aanspraak te kunnen maken op de titel “ poule winnaar “ was het een gespannen sfeertje bij de dames. Na een duidelijke peptalk van de staf, begonnen de dames een korte warming up en was de team-opstelling bekend gemaakt, met 5 wissels op bank allemaal denkende hoe gaan die 7 doelpunten erin.

  BVCB begon met het offensief maar kreeg al snel te maken met de rechtsbuiten van XerxesDZB Jennifer. De jongste telg van VR2 die maar net 1 maand 16 jaar is geworden. Binnen 15 minuten wist zij XerxesDZB op een voorsprong van 0-3 te zetten daarnaast dacht Claudia ook de druk nog eens op te voeren en kwam als een stormram vanuit een vrije trap de 0-4 in de 30e minuut, of dat de dames van BVCB niet in het veld stonden begon over de linkerzijde Sandy ook steeds scherper te staan en werd er vanuit het middenveld ook de nodige passen gegeven op de buitenspeelsters welke voor tegenstanders een maatje te snel waren. Combinatie vanaf het middenveld en aandacht en scherpte op de achterste lijn van XerxesDZB was meedogenloos. Ook had onze Do in het doel weinig te doen op wat enkele reddingen en 1 doelpunt tegen.

  Het bedachte spelletje van de staf werkte en stonden de dames vol vertrouwen klaar om de tweede helft in te gaan. Tuurlijk de rekenmachines aan de zijlijn deden hun werk zelfs tot in Spanje werd deze wedstrijd gevolgd. Koud gestart in de tweede helft en BVCB bekomen van het hoge tempo van XerxesDZB dacht Sandy nu ben ik aan de beurt vanaf de linkerzijde en ging ze erop los met
  Sandra in de spits en Jennifer er vlak achter. Wat een machtsvertoon en hoe, Sandy ging los met perfecte combinaties met Sandra en Jennifer, crosspasses, korte combinaties waren schering en inslag of het nu links was of rechts, er werd gestreden.

  Sandy werd al snel in stelling gebracht en wist ook de voorsprong uit te bouwen naar 1-8 met haar snelheid is XerxesDZB oppermachtig, een geweldige kopbal die door een strakke pass vanuit rechts op het voorhoofdje belanden van Sandy was tot wel 1 uit het boekje. De dames stonden als 1 collectief in het veld of het voor midden of achter was het maakte niet uit iedereen had het voor elkaar over om door te bekeren, en werd de rechterzijde ( Jennifer )nog maar eens in stelling gebracht waardoor de wedstrijd op 1-9 eindigde.

  Geweldig! Beide dames teams van XerxesDZB geven hun visitekaart af voor dit seizoen.

  Ingestuurd naar redactie@xerxesdzb.nl