•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB vrouwen zaterdag 1 houdt 2e plaats niet vast

 • Na vorige week een treurig gelijkspel (1-1) te hebben behaald bij de dames van AGE/Zestienhoven, waar de wind de grote spelbreker was, maar waar Rachel Hoogerwerf nog wel een prachtige vrije trap scoorde en waar we eigenlijk recht hadden op de volledige winst bleef het helaas bij een 1-1 gelijkspelletje.

  Vandaag moesten we het opnemen tegen de dames van Maasdijk.
  Vooraf zou dit een prachtig affiche zijn omdat allebei de teams op 21 punten stonden en diegene die wist te winnen zich zou schalen bij de top 3.


  Tijdens de eerste periode van deze wedstrijd ging het voetballend gelijk op maar wisten onze dames een aantal grote kansen te creëren,de mooiste aanval werd gecreeërd door Caya die met 1 prachtige voetbeweging de bal over de verdediging lobte en
  Michelle zo oog in oog met de keepster zette, maar helaas voor haar en ons team schoot ze net iets te gehaast en verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Onze meiden lieten zich niet van de wijs brengen en bleven jagen om een doelpunt te forceren.

  Dit resulteerde in een bal die door onze tegenstander volgens de scheidrechter werd beroerd met de hand en kregen we een penalty. Lea Overduin schaarde zich achter deze penalty maar schoot de bal snoeihard tegen de lat. Helaas kwam toen de wet van het voetballen om de de hoek kijken, een misverstand in onze verdediging waardoor de tegenstander vrijbaan had richting onze keepster Dominique die geen antwoordt had op deze inzet, hierdoor kregen we deksel op onze neus en gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

  Na de rust probeerde onze dames er alles aan te doen om de opgelopen achterstand gelijk te trekken maar tot onze schrik werden we vlak na rust afgetroefd op doeltreffendheid. Een bijna identiek doelpunt als bij de 0-1, weer dook de spits van Maasdijk achter onze verdediging op en liet onze keepster kansloos. Nu keken we tegen een 0-2 achterstand aan.

  Gelukkig voor ons was Michelle van Herk weer op dreef en maakte ze op fabuleuze wijze de 1-2. Ze stoomde aan de rechterkant van het veld op omspeelde 2 tegenstanders en schoot de bal hoog in de korte hoek achter de keepster. Na dit doelpunt kregen we weer hoop want als je de kansverhoudingen zag moest het haast wel gebeuren dat we nog een keer gingen scoren maar niets was minder waar.

  Weer was het de spits die opnieuw opdook achter onze verdediging en scoorde weer op de zelfde wijze als de andere 2 doelpunten. Na dit doelpunt zakte de moed in de schoenen van onze dames en kwamen we niet meer tot kansen dus eindigde de wedstrijd in een 1-3 verlies voor ons.

  De goede resultaten van de afgelopen weken die ons naar de 2e plaats achter FC Maense brachten werden door het gelijke spel bij AGE/Zestienhoven en de verliespartij van vandaag tegen Maasdijk teniet gedaan en gaan we de winterstop in met een 5e plaats.

  Terugkijkend naar de 1e helft van dit seizoen zijn we toch enorm trots op onze meiden die dit jaar voor het eerst 3e klasse zijn gaan spelen ,mee draaien boven in en mee gaan strijden om een periodetitel.

  Maar nu eerst met ze allen genieten van een kerstdinertje, oud en nieuw ,oliebollen etcetc 

  Bij deze dan ook gelijk alle XerxesDZB'ers fijne dagen en een goede jaarwisseling gewenst namens de begeleiding en de dames van XerxesDZB vrouwen zaterdag 1

  De trainers