•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB vrouwen zaterdag 1 spelen gelijk tegen FC Maense

 • Normaal calculeer je 3 verliespunten in als de wedstrijd tegen de ongenaakbare ,ongeslagen en ijzersterke spelende koploper Maense op het programma staat,maar vandaag waren onze meiden niet van plan om zomaar de punten mee te geven. In de heen wedstrijd was er door ons met 8-1 verloren en in de beker was de stand na 90 minuten 6-2 in het voordeel van Maense dus de onderlinge krachtsverhouding is soms erg groot.

  Met wat aanpassingen in het systeem(wat wij normaal nooit doen)maar vandaag dus wel tegen Maense ,met als reden niet weer tegen een groot pak slaag aan te lopen en wie weet wel meer. Met 5 verdedigers 3 middenvelders en 2 spitsen trokken onze meiden ten strijde tegen de koploper in onze poule en dit gingen ze tot de laatste minuut volhouden.

  Al snel werd duidelijk dat de dames van Maense het moeilijk hadden om tegen dit systeem te spelen. Onze dames die in de verdediging stonden gaven geen millimeter ruimte waardoor sv Maense niet in hun gewenste speel konden komen. Na 15 minuten in de wedstrijd kwam Michelle in botsing met een tegenstander met aan beide kanten hoofdletsel tot gevolg, de neus van haar tegenstander was gespleten en Michelle had een wond op haar achterhoofd, maar Michelle is keihard voor zichzelf en wilde absoluut het team niet in de steek laten en niet wisselen. Nadat ze verzorgd was ging ze de strijd weer aan.

  Helaas voor ons werd het wel 0-1 door een mooie goal van Maense . Maar met het geloof wat er vandaag in ons elftal zat bleven de meiden strijden voor iedere millimeter waardoor wij af en toe goed voor het doel van Maense kwamen maar helaas konden we deze kansjes niet in doelpunten verzilveren.

  Maar waar gestreden word, worden er ook soms foutjes gemaakt, en zo’n foutje werd door Maense goed afgestraft waardoor er 0-2 op het scorebord kwam te staan. Ook hierdoor lieten onze meiden zich niet uit het veld slaan en bleven knokken en op zoek naar het doel van Maense. Deze inzet werd beloont, er werd een overtreding begaan op Kaylee vlakbij de cornervlag , de vrije trap die hieruit voortvloeide werd door Kaylee zelf genomen en ze bracht de bal perfect op het hoofd van onze Michelle die met haar gehavende hoofd de bal snoeihard achter de keeper kopte en de 1-2 was een feit,dit was tevens de ruststand.

  Ook in de 2e helft bleven onze dames strijden voor een beter resultaat en de dames van Maense hadden het daar zichtbaar moeilijk mee. Het strijden werd 1 minuut voor tijd alsnog beloond.Er kwam een scrimmage voor het doel van Maense, ze probeerde de bal weg te krijgen uit hun strafschopgebied maar hierdoor kwam de bal voor de voeten van Roos Sol die met een verwoestend schot van net buiten de zestienmeter de keepster van Maense het nakijken gaf.

  De vreugde die hierdoor ontstond was ongekend want gelijkspelen tegen deze tegenstander voelt als een dikke overwinning. Wij kunnen als trainers wel zeggen dat we heel trots zijn op onze dames en als we deze mentaliteit vol kunnen houden wij nog heel veel mooie wedstrijden gaan zien.

  De supertrotse trainers.