•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB wederom onderuit tegen 10 man van Achilles Veen

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag wederom niet kunnen winnen. De ploeg van Marco Jalink verloor van 10 man van Achilles Veen met ruime cijfers. Het eindigde in een teleurstellende 0-3 nederlaag.

  De Zebra's begonnen slecht aan de wedstrijd. Al binnen 5 minuten keek XerxesDZB weer tegen een achterstand aan. De ploeg uit Veen begon fel en goed aan de wedstrijd. Na 12 minuten spelen ging aanvoerder Jan Tuitel goed door en stond ineens 1 op 1 met de doelman en werd neergelegd. De scheidsrechter kon niks anders doen dan een penalty geven aan XerxesDZB en een rode kaart aan de verdediger van Achilles Veen.

  Na een slechte start was dit een cadeautje die je moet uitpakken. Mike Navajas Sanchez miste echter de penalty. De doelman van Achilles Veen ging goede hoek in. Daarna creĆ«erde XerxesDZB nauwelijks kansen en werd het 0-2 voor Achilles Veen. Een vrije trap op de helft van Achilles Veen viel over de niet goed oplettende defensie van XerxesDZB en stond 1 op 1 met doelman Roy Spierings waar hij de bal over heen in het doel schoot.

  Een zeer teleurstellende 1e helft met als ruststand 0-2 voor de bezoekers.

  Trainer Marco Jalink greep in de 2e helft in en wisselde 2 spelers. Mo Arajai werd vervangen door JO19-1 speler Orlano Stewart en Jordan Kroon werd gewisseld voor Bruce van Kesteren. 

  In de 2e helft probeerde XerxesDZB meer aan te vallen, maar tot grote kansen leidde het niet. Een vrije trap van Moreno Marengo belandde nog op de lat en veel verder dan dat kwam XerxesDZB niet. Kort voor tijd werd het nog erger voor XerxesDZB. Een schot vanaf het zestienmetergebied werd in de verre hoek binnen geschoven achter doelman Roy Spierings.

  XerxesDZB leidde alweer de 6e nederlaag op rij in de Hoofdklasse A en ziet de concurrenten voor degradatie uitlopen. Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij titelfavoriet VV Spijkenisse, waar ze in Anthony Benthem een oude bekende tegen komen.

  Opstelling XerxesDZB: Roy Spierings, Wembley Paulino Reyes, Mike Navajas Sanchez, Romi Mulder, Raoul Gangadin, Jordan Kroon (Bruce van Kesteren), Mo Arajai (45e min Orlano Stewart), Jan Tuitel(a), Moreno Marengo, Denzel Medar (82e min Stefan Dams) en Robin Driesse.