• XerxesDZB won afgelopen zaterdag in de blessuretijd door een doelpunt van aanvoerder Kai Fens met 2-1 van VELO uit Wateringen. Door de overwinning staat XerxesDZB op de 4e plaats in de 1e Klasse B.

In de 1e helft kreeg Rens Herweijer al vroeg een enorme kans, maar faalde in de afwerking. Het ging in de 2e helft beide kanten op en er werd heel onrustig gevoetbald. Tot grote kansen kwam VELO ook niet en werd de teleurstellende 1e helft met 0-0 afgefloten.

In de 2e helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. De grootste kans kwam van de voet van Eugunio Leerdam, de jonge middenvelder kreeg een enorme kans die van de doellijn werd gered door een verdediger van VELO. Paar minuten later was het alsnog raak voor de Zebra's. Aanvaller Denzel Medar kopte een bal van dichtbij over de doelman van VELO. Het was zijn 2e doelpunt van het seizoen.

Na de voorsprong ging XerxesDZB op jacht naar het 2e doelpunt en die kwam er bijna. Een uitstekend schot van de steeds fitter wordende middenvelder Burak Dogan die de bal over de uitgekomen doelman van VELO schoot, werd door die zelfde doelman net voor de lijn naast getikt. 1 minuut later viel het doelpunt alsnog, maar dan in het andere doel. Een schot van VELO vloog in de bovenhoek en dat betekende 1-1.

Na de 1-1 gingen beide teams op jacht naar de overwinning. XerxesDZB kreeg nog 1 grote kans en die werd benut. Een uitstekende verre ingooi van Stefan Dams belande op het hoofd van aanvoerder Kai Fens. Kai kopte de bal onderkant lat binnen en een minuut later floot de scheidsrechter af en wint XerxesDZB in een zeer moeizame wedstrijd met 2-1 van VELO.

Volgende week is het elftal van Tom Rietberg vrij. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat 23 november op het programma tegen Honselersdijk. De aftrap is om 14:30 uur.

Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams, Leon van den Berg, Kai Fens (a), Rens Herweijer (Burak Dogan), Jordan Kroon, Robin Hofman, Eugunio Leerdam, Myron Bostdorp, Bruce van Kesteren (Agbor Eyongakpa) en Denzel Medar (Ryan Lugtigheid).