• XerxesDZB speelde afgelopen zaterdag de 1e oefenwedstrijd in de voorbereiding. De ploeg van de nieuwe trainer Tom Rietberg won met 1-3 uit bij SHO in Oud Beijerland.

  Na 4 trainingen onder het nieuwe trainersduo Tom Rietberg en Marcel van Hattem, was er de eerste oefenwedstrijd van het seizoen in Oud Beijerland tegen competitie genoot SHO.

  XerxesDZB begon de eerste helft met spelers die vorig seizoen ook actief waren op sportpark Faas Wilkes met uitzondering van nieuwe keeper Yusuf Can. Ook de vanuit de jeugd overgekomen Orlano Stewart en Myron Borstdorp begonnen in de basis.

  Na een wat rommelige openingsfase, mede door de wind, nam XerxesDZB het heft in handen en kwamen er wat kansjes, schot Jordan Kroon en Myron die doorgebroken werd gevloerd wel of niet binnen de 16 meter scheidsrechter legde hem erbuiten. Wat opviel was het druk zetten en afjagen van XerxesDZB waardoor SHO, ondanks wind voordeel, niet over de middellijn kwam.

  Na ongeveer een half uur spelen kwam XerxesDZB ook terecht op een 0-1 voorsprong nadat wederom Myron een versnelling eruit gooide de bal over de keeper schoot en Bruce van Kesteren het zekere voor het onzekere nam om de bal definitief binnen te schieten. Na de 0-1 bleef het spelbeeld hetzelfde en ontbrak het in de laatste fase om de score uit te breiden.

  Na rust een bijna nieuw elftal binnen de lijnen bij XerxesDZB, alleen Yusuf, Mike en Jordan bleven op het veld en kwamen de ‘nieuwe’ aanwinsten binnen de lijnen.

  Wederom een rommelig begin waaruit SHO eigenlijk uit het niets de 1-1 scoorde en na de 1-1 XerxesDZB wederom het heft in handen nam. Nu met wind mee en voed doorjagen op de keeper kon, terug van weggeweest, Marvin Strik met een knappe kopbal de 1-2 afmaken. Na de 1-2 kwam XerxesDZB niet meer in gevaar en vond er nog een wissel plaats Jordan eruit en Orlano Stewart weer terug. Dezelfde Orlano Stewart werd de diepte in gestuurd hield de bal goed binnen en gaf op de achterlijn zijn visitekaartje af door een schitterende passeer beweging en dito assist op wederom Marvin Strik die rustig de 1-3 binnenschoot.

  Met wat nog meer geduld en overzicht had de stand verder uitgebreid kunnen worden, maar die goals worden waarschijnlijk bewaard voor as donderdag.

  Opstelling XerxesDZB 1e helft: Yusuf Can, Stefan Dams, Mike Navajas, Desley Hoogendijk, Bruce van Kesteren, Leonardo de Pina, Myron Bostdorp, Jordan Kroon, Leon van de Berg, Romi Mulder en Orlano Stewart

  Opstelling XerxesDZB 2e helft: Yusuf Can, Kai Fens, Corne van de Grint, Christiaan Hartmans, Boy Stoops, Marvin Strik, Mike Navajas, Jordan Kroon (66e Orlano Stewart), Rens Herweijer, Robin Hofman en Sany

  De eerstvolgende wedstrijd is aankomende donderdag op het toernooi van Sparta AV. XerxesDZB speelt dan om 20:00 uur op Terbregge tegen 2e Klasser Sparta AV.