•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB wint door strijd de regio derby van VV Capelle (video)

 • XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag de spannende regio derby op een druk en zonnig Sportpark Faas Wilkes tegen VV Capelle met 2-1 gewonnen. Door veel strijd won de ploeg van Marco Jalink verdiend door late doelpunten van Denzel Medar en Bruce van Kesteren.

  De zebra's begonnen niet goed aan de wedstrijd. De Capellenaren hadden het eerste half uur een overwicht en XerxesDZB wist er voetballend nauwelijks uit te komen. Een goede actie van de speler van VV Capelle resulteerde in de 0-1 voor de bezoekers. De aanvaller wist de bal in de verre hoek te schieten en liet doelman Wesley van der Molen kansloos.

  Na de 0-1 van de bezoekers durfde XerxesDZB meer naar voren te voetballen en het resulteerde in een aantal kansen en gevaarlijke momenten uit veel hoekschoppen. Spits Robin Driesse schoot snoeihard op dd lat van 20 meter en een kopbal van Leon van den Berg werd van de doellijn gehaald en zo kwam Capelle goed weg en ging het rusten met een 0-1 voorsprong.

  XerxesDZB kwam sterk de kleedkamer uit en het resulteerde in veel gevaarlijke hoekschoppen. Door het aanvallende spel van de Zebra‚Äôs kreeg VV Capelle wat ruimte en kreeg het een enorme kans op de 0-2. Doelman Wesley van der Molen hield de ploeg met een knappe redding op de been. 

  Een gevaarlijke vrije trap van Raoul Gangadin werd knap gered door de doelman van VV Capelle. Na 85e minuten was het dan eindelijk raak. Een goede actie van Raoul die 2 man van Capelle passeerde en een uitstekende kaats op invaller Denzel Medar gaf die daardoor alleen voor de doelman van Capelle kwam te staan leverde de 1-1 op. Via Denzel en de verdediger van Capelle verdween de bal in het doel van de Capellenaren. 

  Een heerlijke ontlading op Sportpark Faas Wilkes kwam  pas na 90 minuten. Een uitstekende indraaiende vrije trap van Moreno Marengo werd door Bruce van Kesteren in het doel getikt en daar was de dik verdiende voorsprong van XerxesDZB. 

  Capelle werd niet meer gevaarlijk en zo pakte de Rotterdammers de eerste 3 punten van het seizoen. De ploeg van Marco Jalink is thuis nog altijd ongeslagen. Door de overwinning op VV Capelle staat XerxesDZB 9e in de Hoofdklasse A.

  Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij SV Nootdorp. De aftrap in Nootdorp is om 14:30 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Wesley van der Molen, Stefan Dams, Leon van den Berg, Mike Navajas Sanchez, Raoul Gangadin, Leonardo da Pina (75e min Bruce van Kesteren) Jan Tuitel(c), Moreno Marengo, Jordan Kroon (55e min Denzel Medar), Wembley Paulino Reyes, Robin Driesse (75e min William Darjij). 

  Bekijk hier de fotoreportage van Micha Lammers.

  Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd en een reportage van RTV Rijnmond.