•  
  XerxesDZB | Sportpark Faas Wilkes | Igor Stravinskisingel 1 | 3069 MA Rotterdam | 010-4558609 info@xerxesdzb.nl

 • XerxesDZB MO19-1 wint ruim bij VV Hekelingen MO19-1

 • Na 3 weken niet te hebben gevoetbald, mochten de dames eindelijk weer de wei in tegen een tegenstander die in de competitiestand net onder ons stond.

  XerxesDZB MO19-1 startte met veel strijd, beleving en inzet, zette de tegenstander direct vast op hun helft en kreeg kans na kans. Ondanks de vele kansen (zeker 8!) scoorden we maar 1x en kregen zelfs via een corner een doelpunt tegen. De 0-1 werd met een mooi afstandsschot gescoord door Sam!

  Ruststand: 1-1.

  In de 2e helft startten we met nog meer aanvallend ingestelde speelsters dan in de 1e helft. Lisa en Sam sloten om en om goed bij onze voorhoede Abigail en Demi. Vooral Demi kreeg hierdoor meer ruimte en benutte dit goed.  Ze scoorde dan ook de 1-2 en het leek erop dat we snel verder konden uitlopen.

  Met een verrassingsschot werd het echter eerst nog 2-2 maar ons MO19-1 team bleef gemotiveerd en dit mondde terecht uit in het afstand nemen van de tegenstander. Met sterk voetbal (goede combinaties met afwisselend de verrassende lange bal spelend) liepen we snel uit.

  2-3 Demi, 2-4 Demi, 2-5 Demi en 2-6 door "toverfee" Noelle.

  Dat Demi 4x kon scoren is de verdienste van heel het elftal. In zowel de 1e als 2e helft bleek dat we een team hebben, die met redelijk verzorgd voetbal een goed resultaat kan neerzetten. Met een sterke achterhoede en daarvoor een brutaal aanvallend spelend middenveld, zorgt ervoor dat onze voorhoede ook optimaal kan presteren.

  Mooi om te zien!

  De trainersstaf Rob Bijkerk en Hans van de Vlier zijn trots op de dames!

  Opstelling XerxesDZB MO19-1: Abigail, Amber, Bianca, Celine, Demi, Diana, Dina, Ivana, Jofy, Lisa, Miracle, Noelle, Sandy en Samst