• Afgelopen zaterdag deed XerxesDZB belangrijke zaken op Sportpark Faas Wilkes. Er werd met 3-1 gewonnen van nummer 4 SHO uit Oud-Beijerland.

  XerxesDZB speelde voor het eerst in de nieuwe tenues met de kersverse hoofdsponsor Allure op de borst en Elite op de achterkant van het shirt. In de 1e helft kwam XerxesDZB na 24 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de 17-jarige spit Myron Bostdorp. Dat was alweer zijn 4e doelpunt van het seizoen. SHO was een paar keer gevaarlijk, maar het lukte de ploeg uit Oud Beijerland niet om doelman Ferry Hagendijk te passeren en daarmee haalde XerxesDZB de rust met een 1-0 voorsprong.

  SHO kwam de 2e helft sterk uit de kleedkamer en dat resulteerde ook in de gelijkmaker van SHO. Giovanni Breevaart passeerde doelman Ferry Hagendijk in de 54e minuut. Na 68 minuten kwam XerxesDZB weer op een 2-1 voorsprong. Na een uitstekende actie van Eugunio Leerdam kreeg Bruce van Kesteren de bal in zijn voeten in de hoek van het zestienmeter gebied en schoot de bal hard laag binnenkant paal in de verre hoek langs doelman Konings. 6 minuten later besliste XerxesDZB min of meer de wedstrijd door een doelpunt van Leonardo de Pina. De routinier scoorde hiermee zijn 64e doelpunt in maar liefst 399 wedstrijden voor XerxesDZB (recordhouder).

  Na de 3-1 kwam XerxesDZB niet meer in de problemen en won het voor de 3e keer op rij in de 1e Klasse B en staat het steviger op de 3e plaats. Het gat met de top blijft hetzelfde, want Poortugaal en Neptunus Schiebroek wiste beide ook te winnen.

  Volgende week gaat XerxesDZB op bezoek bij RVVH. De aftrap in Ridderkerk is om 14:30 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams, Leon van den Berg, Kai Fens (a), Jordan Kroon, Eugunio Leerdam, Burak Dogan (65e min Rens Herweijer), Leonardo de Pina (75e minuut Eyongakpa), Bruce van Kesteren (77e minuut Desley Hoogenijk), Myron Bostdorp. 

  Uitslagen en stand