• Afgelopen zaterdag wist XerxesDZB overtuigend te winnen van Nieuw Lekkerland. Op sportpark Faas Wilkes werd het 3-0 voor de ploeg van trainer Tom Rietberg.

    XerxesDZB begon goed aan de wedstrijd met veel druk naar voren en dat resulteerde een veel gevaarlijke momenten. Het zat de thuisclub niet mee. Een geweldige actie van Myron Bostdorp werd op miraculeuze wijze uit het doel gehaald door de verdediger van Nieuw Lekkerland. Ook Nieuw Lekkerland kwam er een aantal keer goed uit met een counter, maar doelman Ferry Hagendijk redde een aantal keer goed.

    In de 2e helft was de ban snel gebroken. Uit een hoekschop wist Orlano Stewart van dichtbij de 1-0 te maken. XerxesDZB was de 2e helft veel sterker. Aanvaller Myron Bostdorp maakte met een goede actie de 2-0. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0 door invaller Bruce van Kesteren.

    Een goede overwinning van XerxesDZB dat concurrent Spijkenisse gelijk zag spelen tegen SHO. Het werd daar 4-4. Door de overwinning van XerxesDZB is het gat tussen koploper Spijkenisse en XerxesDZB nog 1 punt.

    Volgende week komt Papendrecht op bezoek. Dit is een inhaalwedstrijd ui de 1e periode. Bij puntverlies van Spijkenisse en een overwinning van XerxesDZB is de 1e periode voor ons. Een zeer belangrijke pot dus volgende week op Sportpark Faas Wilkes!