• Afgelopen zaterdag heeft XerxesDZB een belangrijke overwinning geboekt op SHO uit Oud Beijerland. De zebra's waren met 2-0 te sterkt op Sportpark Faas Wilkes.

  De 1e helft ging erg gelijk op en werd er maar moeizaam een kans gecreëerd. SHO was had zelfs wat meer overwicht. Toch kwam XerxesDZB na een moeizame eerste helft 3 minuten voor tijd op voorsprong. Het was wederom Nick Slotboom die de scoren opende. Een schot van buiten het zestienmetergebied werd van richting veranderd, waardoor de keeper van SHO kansloos was. 

  In de 2e helft werd XerxesDZB sterker en creëerde het een enorme kans via Sean Verburg. De aanvaller kreeg de bal niet langs de doelman. XerxesDZB kreeg nog een aantal kansen, maar verzuimde eerder afstand te nemen. Ook SHO kwam er aantal keer gevaarlijk uit. In de allerlaatste minuut scoorde XerxesDZB uit een perfecte counter de 2-0. Issam El Hank schoot de bal schitterende onder kant lat langs de doelman van SHO. De scheidsrechter floot daarna gelijk af, waardoor de zebra's zeer belangrijke punten pakken.

  Alle concurrenten buiten Brielle om verspeelde punten, waardoor XerxesDZB in loopt op koploper Heerjansdam. De achterstand bedraagt nu nog 1 punt. V.V. Brielle heeft net als XerxesDZB 30 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week speelt XerxesDZB een uitwedstrijd bij De Zwerver. De aftrap in Kinderdijk is om 14:30 uur.

  Man of the Match

  De man van de wedstrijd werd verkozen door de oude wijzen mannen. Dit keer ging deze naar Nick Slotboom!

  Kidsclub XerxesDZB

  Voor de wedstrijd mochten de spelertjes van XerxesDZB JO8-1/2/3 met het eerste elftal het veld op en in de rust strafschoppen nemen op de reserve doelman. Na afloop kregen zij nog wat lekkers in de bestuurskamer.

  Uitslagen en stand