• XerxesDZB wint thuis van SV Heinenoord, Marvin Strik en Myron Bostdorp (16) scoren

 • XerxesDZB heeft zich afgelopen zaterdag goed herpakt na de valste start uit bij SV Poortugaal. De ploeg van trainer Tom Rietberg won met 2-0 van SV Heinenoord van voormalig XerxesDZB trainer Joop Hiele.

  Rinus de Zebra maakte afgelopen zaterdag zijn debuut op Sportpark Faas Wilkes. Bobby van der Want (huidig mascotte Woutje Stein van Excelsior Rotterdam) zorgde als mascotte voor een lach op het elftal van de week. De wedstrijd begon op een regen en stormachtig Sportpark Faas Wilkes.

  Het begin van de 1e helft was slordig en onrustig van beide kanten. Doelman Ferry Hagendijk stopte een aantal moeilijke inzetten van SV Heinenoord en hield de ploeg op de been. XerxesDZB creerde ook een aantal kansen via de uitstekend spelende Denzel Medar en Bruce van Kesteren. Na 25 minuten was het dan raak. Uit een goed uitgespeelde aanval via Bruce van Kesteren scoorde Marvin Strik zijn 1e competitiedoelpunt, uitgerekend tegen zijn oude club. Na nog een aantal kansen van beide ploegen was de ruststand 1-0 voor de zebra's.

  Na rust speelde XerxesDZB naar de het eigen publiek toe en was het weer wat beter geworden. Af en toe kwam zelfs de zon een klein kijkje nemen. XerxesDZB verzuimde in de 2e helft om de wedstrijd te beslissen. Een aantal zeer gevaarlijke momenten zorgde voor veel dreiging maar niet voor de 2-0. Zo bleef Heinenoord in de wedstrijd en was het vooral uit hoekschoppen gevaarlijk. Vlak voor tijd besliste XerxesDZB de wedstrijd na een goede steekpass van Denzel Medar, maakte de 16-jarige Myron Bostdorp de 2-0. Een van de jongste doelpuntenmakers ooit voor XerxesDZB!

  Dankzij de overwinning stijgt XerxesDZB naar de 9e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden. Na afloop was het ook lang gezellig in het clubhuis van XerxesDZB waar zangeres Bertha Verbeek de kantine op zijn kop kreeg in de 3e helft. Restauranteigenaar en supporter Kevin Valkhof van Gym & Gin zorgde voor een heerlijk culinair buffet in de bestuurskamer.

  Aanstaande dinsdag speelt XerxesDZB een oefenwedstrijd uit bij BVV Barendrecht om 20:00 uur. Volgende week zaterdag gaat XerxesDZB op bezoek bij Forum Sport in Den Haag. De aftrap is om 14:30 uur.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Leonardo de Pina (Myron Bostdorp), Leon van den Berg, Desley Hoogendijk, Jordan Kroon, Rens Herweijer, Robin Hofman, Eugunio Leerdam, Bruce van Kesteren (Jim Havenaar), Marvin Strik en Denzel Medar.

  Topscorers XerxesDZB na speelronde 2

    Speler Doelpunten
  1. Marvin Strik 1
    Myron Bostdorp  

  Uitslagen en stand