• XerxesDZB heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan in de 1e Klasse B. De ploeg van Tom Rietberg was uit bij BVCB met 0-1 te sterk door een doelpunt van Jim Havenaar.

Het was een zeer moeizame wedstrijd in Bergschenhoek, mede ook door het zeer slecht bespeelbare veld van BVCB. In de 1e helft was BVCB een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Ferry Hagendijk hield de ploeg op de been. Vlak voor rust sloeg XerxesDZB toe, nadat eerder Myron Bostdorp doelman Wesley van der Molen (Oud XerxesDZB'er) niet kon verschalken, deed Jim Havenaar dit wel. Een voorzet van Myron Bostdorp werd binnen gelopen door de speler afkomstig uit Berkel. Jim Havenaar tekende hiermee voor zijn 1e officiele doelpunt voor de Zebra's.

In de rust greep trainer Tom Rietberg bij XerxesDZB in en bracht Burak Dogan en Leon van den Berg in het veld voor Leonardo de Pina en Ryan Lugtigheid. Het leverde XerxesDZB iets meer controle op in de 2e helft. XerxesDZB kon het in de 2e helft beslissen via Myron Bostdorp, maar 2 keer toe stuitte de aanvaller op van der Molen.

In de allerlaatste minuut kreeg oud XerxesDZB'er Jeremy Stork een enorme kans voor BVCB. De aanvaller schoot keihard op de lat en niet veel later werd er afgefloten door de scheidsrechter.

Zo hervat XerxesDZB de competitie met een overwinning en staat het nu op de 4e plek in de 1e Klasse B. Volgende week staat de topper op het programma. Op Sportpark Faas Wilkes ontvangt XerxesDZB de bijna onverslaanbare koploper SV Poortugaal. De aftrap is om 14:30 uur.

Na afloop zal de 3e helft muzikaal worden ingeleid door zanger Rick Thijssen!

Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Leonardo de Pina (45e min Leon van den Berg), Desley Hoogendijk, Kai Fens, Jordan Kroon, Eugunio Leerdam, Ryan Lugtigheid (45e min Burak Dogan), Robin Hofman, Bruce van Kesteren, Myron Bostdorp en Jim Havenaar.