• XerxesDZB weet de overwinning op VELO een goed vervolg te geven door met ruime cijfers uit bij SV Honselersdijk te winnen. Het werd 1-4 in Honselersdijk. Door de overwinning stijgt XerxesDZB naar de 3e plek in de 1e Klasse B.

  SV Honselersdijk kwam goed de startblokken uit en creerde in de 1e 10 minuten een aantal kansen, maar tot een doelpunt leidde het niet. Na de 10 minuten kwam XerxesDZB beter in het spel en dat leidde in de 14e minuut tot de 0-1 van Rens Herweijer. Dit was zijn eerste doelpunt voor de zebra's. 5 minuten later kwam Honselersdijk alweer op gelijke hoogte. XerxesDZB herpakte zich en kwam in de 31 minuut op 1-2 door een doelpunt van Bruce van Kesteren. De 1-2 was ook gelijk de ruststand.

  In de 2e helft ging XerxesDZB op zoek naar de 1-3 en die kwam er ook. In de 57e minuut scoorde routinier Leonardo de Pina de 1-3. Honselersdijk was toen redelijk geknakt. In de 74e minuut besliste de technisch begaafde middenvelder Burak Dogan de wedstrijd door de 1-4 te maken voor de Zebra's. Dit was ook zijn 1e doelpunt sinds zijn rentree voor XerxesDZB. Na de 1-4 kwam XerxesDZB niet meer in de problemen en won het de 2e wedstrijd op rij in de 1e Klasse B.

  Door de overwinning stijgt XerxesDZB naar de 3e plek in de 1e Klasse B met een groot gat achter SV Poortugaal en 4 punten achter Neptunus Schiebroek dat met 4-0 onderuit ging bij Die Haghe.

  Volgende week speelt XerxesDZB thuis de topper tegen SHO uit Oud Beijerland dat op de 4e plek staat. De aftrap is om 14:30 uur op Sportpark Faas Wilkes. Na afloop zorgt oud-XerxesDZB'er Paul Hoogervorst voor een gezellige 3e helft in het clubhuis!

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams, Leon van den Berg, Kai Fens (A), Jordan Kroon, Rens Herweijer (Burak Dogan), Robin Hofman (Denzel Medar), Eugunio Leerdam, Leonardo de Pina, Bruce van Kesteren en Myron Bostdorp (Desley Hoogendijk).

  Uitslagen en Stand Zaterdag 1e Klasse B