• XerxesDZB wint uit bij SV Nootdorp en keert terug in de subtop (foto's)

 • XerxesDZB heeft zich afgelopen zaterdag knap hersteld van de nederlaag uit bij Voorschoten. De ploeg van trainer Tom Rietberg was met 0-2 te sterk voor SV Nootdorp. 

  Om 14:30 uur was de aftrap in Nootdorp. Vorig jaar speelde beide ploegen nog in de Hoofdklasse. Toen eindigde het duel in Nootdorp in een 1-1 gelijkspel. Zaterdag stonden beide teams weer tegenover elkaar, maar nu in de 1e Klasse B.

  XerxesDZB miste een aantal vaste krachten door schorsingen of blessures. In de 1e helft was XerxesDZB de betere ploeg en creĆ«erde een aantal kansen, maar tot een doelpunt kwam het niet. SV Nootdorp werd niet echt gevaarlijk. 

  Vroeg in de 2e helft was daar dan de voorsprong voor XerxesDZB. Net als vorige week maakte Jordan Kroon een doelpunt, dat was alweer het 2e doelpunt van de verdediger/middenvelder. Echt verder in de problemen kwamen de zebra's niet. 3 minuten voor tijd maakte de 20-jarige middenvelder Eugunio Leerdam de 0-2, wat tevens ook de eindtand betekende.

  Zo heeft de ploeg van trainer Tom Rietberg zich goed hersteld van de zure nederlaag uit bij Voorschoten en heeft het nu 10 punten uit 6 wedstrijden, wat goed is voor de 5e plek in de 1e Klasse B. De komende week staat een topper op het programma. XerxesDZB ontvangt op Sportpark Faas Wilkes Neptunus Schiebroek, waar voormalig XerxesDZB'ers Sander Duin en Eelco Tichelaar (trainer) actief zijn.

  Na afloop zal het weer een groot feest worden in het clubhuis van XerxesDZB met zanger Jesse van der Wiel. Sponsoren Newes BV en Vishandel Benjamin Gundlach maken dit mogelijk.

  Opstelling XerxesDZB: Ferry Hagendijk, Stefan Dams, Romi Mulder, Leon van den Berg, Jordan Kroon, Ryan Lugtigheid (Robin Hofman), Rens Herweijer, Denzel Medar (Orlano Stewart), Bruce van Kesteren (Mike Navajas Sanchez) en Myron Bostdorp.

  Bekijk hier de fotoreportage.