• XerxesDZB Zebra's
 • Bij XerxesDZB kun je vanaf het moment dat je 4 jaar bent al genieten van het voetbalspel! Andere verenigingen noemen hun O6 afdelingen ‘kabouters’, ‘mini’s’ of ‘minipupillen’. Bij XerxesDZB heten de 4 en 5 jarige toppers ‘Zebra’s’.  Dit omdat de bijnaam van XerxesDZB ook wel de ‘Zebra’s’ is.

  De zebra’s trainen 1 x per week op woensdagavond en voetballen ongeveer elke 2 weken 3t3 of 4t4 wedstrijdjes in een interne competitie, altijd op hetzelfde tijdstip en altijd op hetzelfde veld thuis. De kinderen worden elke wedstrijddag met anderen ingedeeld in teams uit de Nederlandse competities zoals bijvoorbeeld Willem 2, Vitesse of NAC Breda.

  Ze spelen in Klupp tenues van de vereniging die elke wedstrijddag in bruikleen worden gegeven en na afloop van de wedstrijden weer worden ingeleverd.

  Zebracompetitie

  Spelvorm

  Een team bestaat uit minimaal 3 zebra’s. Er wordt 3 tegen 3 of 4 tegen 4 gespeeld zonder keeper op kleine veldjes van ongeveer 30 bij 20 m en kleine doeltjes. Er mag onbeperkt gewisseld worden. De scheidsrechter heeft als doel de kinderen zoveel mogelijk te laten voetballen (er is bijv. geen buitenspel en een strafschop wordt bij hoge uitzondering gegeven).

  Per speeldag spelen de kinderen minimaal 3 wedstrijdjes van 12 minuten, waarbij er niet gewisseld wordt van speelhelft. Na afloop van de wedstrijdjes wordt ‘just for fun’ door alle kids een penalty genomen.

   Speeldagen

  Gedurende het seizoen zijn er 16 of 17 speeldagen ingepland, ongeveer om de week op zaterdag op een vast tijdstip. Hierbij wordt rekening gehouden met de schoolvakanties, dan wordt er niet gevoetbald.

  Trainingen

  De trainingen vinden plaats op woensdagen. 17.30 uur verzamelen, 17.45 - 18.45 uur training. Trainingen gaan over het algemeen door tijdens slecht weer of vakantie, maar houd de website in de gaten voor eventuele afgelasting van de training, bijvoorbeeld ivm afgekeurde velden, feestdag of een activiteit.

  Hulp ouders

  Goed om te realiseren als je kind lid wordt bij XerxesDZB: XerxesDZB draait volledig op vrijwilligers! We gaan ervan uit dat ouders zich in te zetten voor de vereniging als bijvoorbeeld trainer, leider, (assistent) scheidsrechter, gastheer/vrouw voor alle bezoekende clubs, coördinator in het kleedkamergebouw op wedstrijddagen en voor nog veel meer activiteiten.

  Momenteel wordt bijvoorbeeld 95% van de jeugdelftallen getraind door ouders of andere familieleden van jeugdleden. Zonder de hulp en inzet van ouders is het niet mogelijk om uw kind te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. En niet te vergeten om hen een plezierige en leerzame tijd bij XerxesDZB te bieden.

   Meer informatie over voetballen bij de zebra’s?

  Heb je nog meer vragen, mail je vraag dan naar zebra@xerxesdzb.nl