• Vandaag stond de 2e wedstrijd in de voorbereiding op het programma tegen het twee klasse hoger spelende VOC, dit seizoen spelend in de zondag hoofdklasse na het behalen van het kampioenschap vorig seizoen.

  De mannen van het trainersduo Marphe Redjosetiko en Daniël Rijaard streden deze wedstrijd voor elke meter wat ze waard waren. VOC zakte in de beginfase wat in en liet de opbouw aan XerxesDZB en probeerden de mannen veelal onder druk te zetten zodra de bal het middenveld ingespeeld werd. Dit lukte sporadisch wat leidde tot wat speldenprikken maar niet tot echte (grote) kansen. Het spel golfde op en neer en in de 23e minuut was er pas de 1e echte goede mogelijkheid voor XerxesDZB maar Ojani Velazquez Pilgrim( overgekomen vanuit de A-jeugd) gaf de bal slordig en ietwat te vroeg af daar waar verder doorlopen met de bal het doelgebied inlopen ook tot de mogelijkheden behoorde.

  XerxesDZB creëerde verder nog 2 kleine mogelijkheden zonder resultaat. VOC kreeg naar mate de wedstrijd steeds meer controle over de wedstrijd en XerxesDZB werd terug gedrongen tegen het eigen doelgebied. In deze fase moest helaas onze aanvoerder Rashid Genoveva geblesseerd het veld verlaten. Op zijn plek kwam de onvermoeibare Jamal Salah te spelen. VOC werd in de 1e helft nog een paar keer gevaarlijk maar ook hierin bewezen de zebra’s hun mannetjes te staan in verdedigend opzicht. Beide teams kwamen in de 1e helft niet tot scoren en zo gingen ze met een 0-0 de rust in.

  De 2e helft begon met 2 wijzigingen in het elftal van XerxesDZB. Ojani Velazquez Pilgrim werd vervangen door Lotfi El Amri en Mohammad Alshibli door Furghen. Met alle goeie voetballende bedoelingen in het elftal moesten de zebra’s zich in de 2e helft toch vooral beperken tot verdedigen. Dit gebeurde trouwens de gehele wedstrijd naar behoren. Vanuit een gesloten verdediging, hardwerkende middenvelders en omschakelde aanvallers kon VOC er voetballend niet doorheen komen.

  VOC probeerde met een hoog baltempo en met veel lopende spelers de zebra’s stuk te spelen, hierin kreeg VOC een paar zeer goede mogelijkheid maar de prima keepende Jon van der Donk wist met een paar goede reddingen het doel schoon te houden. Zichtbaar was te zien dat er een paar spelers conditioneel doorheen zaten, de mentaliteit was er gelukkig om nog even alles te geven om voor elke meter te strijden om VOC toch nog op een gelijkspel te houden.

  In de slotfase werd er aan de kant van XerxesDZB nog aanvallend gewisseld en kwam Suhayl Khosousi binnen de lijnen voor Lotfi El Amri. De druk werd nog even door VOC opgevoerd maar de zebra’s hielden prima stand. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 eindstand tegen een prima tegenstander. We kunnen concluderen dat het team prima in opbouw is, wederom de 0 hebben gehouden in hun 2e wedstrijd. De bereidheid hebben om 90 minuten alles te geven en dat er een team staat die voor elke meter strijd!

  Aankomende week staat het Lex Jeroense Cup 2019 bij Alexandria’66 op het programma waar XerxesDZB op dinsdagavond 20 augustus om 20.00 uur zal opnemen tegen vv Nieuwerkerk (zat1) En op zaterdag 24 augustus om 15.00 uur tegen Spartaan’20 (zon1).

  Opstelling XerxesDZB: Jon van den Donk, Farhad Nazir, Zhane Geoffery, Devon da Graca Almeida, Moneeb Rafiq, Rashid Genoveva (Jamal Salah), Ojani Velazquez Pilgrim (Lotfi El Amri (Suhayl Khosousi) Mohammad Alshibli (Furghen) Junior Isak (Dylan Vermeulen) Junior Malacia, Omer Karan