• Komende zaterdag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de ploeg van Tom Rietberg. XerxesDZB heeft 2 wedstrijden op rij niet gewonnen en ziet de voorsprong op de concurrenten slinken. Om 14:30 uur trappen XerxesDZB en RVVH af op Sportpark Faas Wilkes.

Vorige wedstrijd

De derby tussen BVCB en XerxesDZB eindigde afgelopen zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen zullen kunnen leven met een gelijkspel in Bergschenhoek.

BVCB begon goed gegroepeerd aan de wedstrijd, waardoor het voor de zebra's moeilijk voetballen was op de grasmat in Bergschenhoek. Weinig gevaar vanaf de zijkanten en BVCB dat er steeds gevaarlijk uit kwam via de omschakeling. Doelman Ferry Hagendijk maakte een aantal uitstekende reddingen en hield XerxesDZB op de been. De doelman die al het hele jaar een uitstekende indruk maakt in het doel bij de zebra's was uiteindelijk uit een strafschop toch te kloppen. De niet al te best fluitende scheidsrechter zag een ongelukkig handsbal van Sean Verburg in de malaise tijdens een hoekschop. XerxesDZB was daarna dicht bij de gelijkmaker via een kopbal van Kai Fens. Deze bal belandde op de buitenkant van de paal net naast het doel van de doelman van BVCB.

In de 2e helft greep trainer Tom Rietberg in en wisselde 3 spelers. Davy van der Biessen, Desley Hoogendijk en Orlano Stewart kwamen in het veld. In de 2e helft was er meer strijd in de wedstrijd en werd XerxesDZB sterker. Een enorme kans van Ninos Gouriye werd hoog overgeschoten. 10 minuten voor tijd kwam uit een uitstekende counter toch nog de gelijkmaker. Ninos Gouriye schoot de bal vanaf een meter of 20 schitterend in de kruising Ã  la Paxiao tegen Ajax.

De laatste 10 minuten waren zeer spannend en beide ploegen gingen voor de overwinning. Dat leverde in de slotfase nog een rode kaart op voor BVCB. Verdediger Mitchell Feyen ging er na een opstootje met rood af.

Tegenstander

RVVH vinden we terug op de 7e plaats in de 1e Klasse C. De ploeg van trainer Kevin Vink won afgelopen week overtuigend van CVV Zwervers. RVVH is dit seizoen een gevaarlijke outsider. De wedstrijd tussen XerxesDZB en RVVH in Ridderkerk eindigde in een 1-1 gelijkspel.

3e helft

Na afloop van de wedstrijd zal DJ MVDD (Mike van de Does) van XerxesDZB zaterdag 2 (Het Sterrenteam) de muzikale 3e helft verzorgen!