• Zaterdag topper tussen XerxesDZB en DCV op sportpark Faas Wilkes!

 • Komende zaterdag staat er een topper op het programma in de 1e Klasse C. Om 14:30 uur trappen nummer 1 XerxesDZB en nummer 3 DCV af op sportpark Faas Wilkes!

  Vorige wedstrijd

  XerxesDZB won vorige week met ruime cijfers bij de nummer laatst vv Rijsoord. De zebra's waren met 0-5 te sterk voor de ploeg uit Rijsoord. 

  XerxesDZB kwam in de 1e helft op voorsprong door een doelpunt van Lars Brinkman. In de 27e minuut scoorde Lars via een assist van Orlano Stewart. De 0-1 was ook de ruststand. 

  In de 2e helft kwam XerxesDZB door een vrije trap op een 0-2 voorsprong. Romi Mulder schoot in de 57e minuut vanaf de zijkant richting de verre hoek. Niemand raakte bal aan en viel in het zijnet binnen. Net als vorige week tegen Brielle liep XerxesDZB de 2e helft over de tegenstander heen, want na 60 minuten scoorde Orlano Stewart op aangeven van Lars Brinkman de 3-0 binnen. Na een goede actie aan de zijkant scoorde Soeffjan de Koning de 4-0 na 73 minuten voetballen. In de 90e minuut werd het via Sjacco Meijer op aangeven van Denon Geerders ook nog 5-0.

  XerxesDZB is door de 5-0 overwinning op Rijsoord op doelsaldo (+15) periodekampioen geworden. De zebra's zijn na 8 wedstrijden nog ongeslagen in de 1e Klasse C. Concurrent Spartaan'20 won thuis met 1-0 van Heerjansdam en staat ook op 18 punten na 8 wedstrijden spelen.

  Tegenstander

  De ploeg uit Krimpen aan den Ijssel DCV doet het uitstekend. De promovendus onder leiding van de trainer Wout Ooms staat knap 3e in de 1e Klasse C met 1 punt achter XerxesDZB en Spartaan'20. Vorige week werd er in eigenhuis met 3-1 gewonnen van Terneuzense Boys.

  3e helft 

  De wedstrijdsponsor is Bonn & Mees en zijn maken de 3e helft mogelijk met zanger John Medley en Muller en Co zal een buffet voor de sponsoren verzorgen in de bestuurskamer. 

  Programma